enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2023, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.

1993 yılından bugüne kadar, iki yılda bir icra edilen IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından Tüyap Fuar merkezinde organize ediliyor.

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2023, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.
25 Temmuz 2023 23:19 | Son Güncellenme: 25 Temmuz 2023 23:21
A+
A-

Kastamonu Haber ekibinden Ahmet Köse’nin Tüyap fuar merkezinden bildirdiğine göre; Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2023, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.
İlk günü olan idef yoğun ziyaretçi akınına uğradı  Yerli ve milli teknolojilerimizle global sahaya çıkarma yaptığımız #IDEF2023, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın katılımlarıyla başladı.

689 yerli, 772 yabancı katılımcı olmak üzere toplam bin 461 firmaya ev sahipliği yapıyor

İDEF NEDİR VE NİÇİN ORGANİZE EDİLİYOR?

Ulusal savunma sanayiinin dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlenmeye başlayan IDEF, kısa sürede savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayii alanlarında önemli bir uluslararası tanıtım, pazarlama ve iş birliği platformu olmuş, katılımcı firma sayısı itibarıyla dünyanın en büyük dördüncü savunma sanayii fuarı haline gelmiştir.

09-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında planlanan IDEF 2023 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı 25-28 Temmuz 2023 tarihlerinde ziyaretçilerine kapılarınk açmış olacak.

30’uncu yılını kutlayacak IDEF 2023 Fuarında tüm etkinlikler ve faaliyetler planlandığı şekilde icra edileceği bildirildi.

Bu kapsamda, dünyadaki ileri teknoloji ürünlerin sergilenmesi, yerli ve yabancı katılımcılar arasında iş birliği imkânlarının geliştirilmesi açısından önemli bir fırsat olan IDEF 2023 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı;

• T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde,

• Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde,

• T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının katkılarıyla,

• TSKGV Genel Müdürlüğü yönetim ve sorumluluğunda,

• TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. organizatörlüğünde 25-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir.

Fuara savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayii alanlarında faaliyet gösteren yerli ve yabancı 1.300’den fazla firmanın katılması beklenmektedir.

Millî Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı üst düzey makamlarınca, dost ve müttefik ülkelerin Savunma Bakanları ile tedarikten sorumlu üst düzey sivil ve askerî makamlarına resmi heyet davetiler yapılması suretiyle fuara yaklaşık 600 heyetin katılması öngörülmektedir.

Millî Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı tedarik makamları tarafından görüşme ofisleri açılarak, katılımcı firmalar ve heyetler ile görüşmeler yapılacaktır.

Türk Dz.K.K.lığı ve Sahil Güvenlik K.lığına ait gemiler Büyükçekmece Koyu’nda fuara iştirak edecektir.

Fuarın 4’üncü günü katılımcı firmaların İnsan Kaynakları/Eğitim Akademileri personeli ile üniversite öğrencilerinin, mezunların ve hâlihazırda savunma sanayii sektöründe çalışmakta olan veya emekli olmuş yetişmiş insan gücünün temas kurmasını sağlamak maksadıyla Kariyer Günü etkinlikleri düzenlenecektir.

Fuarın 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü gününde seminer veya paneller planlanacaktır.

IDEF 2023 Fuarı, 25 Temmuz 2023 Salı günü yalnız protokol ve katılımcı firmalara açık olacak olan fuara 26 – 28 Temmuz 2023 tarihlerinde ziyaretçi kabul edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.