enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Türk Kahvesinin 5 Faydası (Türk Kahvesinin Sağlığa Faydası)

Birçok insan sabahları kendilerini canlandırmak veya gün boyunca enerji artışı sağlamak için kahveye güvenir.

Türk Kahvesinin 5 Faydası (Türk Kahvesinin Sağlığa Faydası)
1 Haziran 2022 16:45
A+
A-

Türk Kahvesi Nedir?

Türk kahvesi, İnce öğütülmüş kahve çekirdeklerini suyla (ve genellikle şekerle) birleştirerek ve sıvıyı kaynama noktasının hemen altında köpüklü bir köpürme aşamasına getirerek yapılır. Türk kahvesi geleneksel olarak cezve denilen bir demlikte demlenir – ancak herhangi bir küçük demlik de uygundur. İstenilen aşamaya geldikten sonra demleme – öğütülmüş kahve dahil – fincanlara dağıtılır. Kahve öğütme tozu bardağın dibine çöker ve kalan sıvı tüketilir. Kahveyi filtresiz bırakmak, diğer hazırlama yöntemlerine kıyasla çok daha yüksek kafein konsantrasyonuna neden olur. Türk kahvesi şekersiz olarak servis edilebilir ancak genellikle orta derecede şekerle hazırlanır.

Türk Kahvesinin Potansiyel Faydaları

Türk kahvesi diğer birçok kahve türünden daha güçlü olduğu için sağlık açısından çeşitli faydalar sağlayabilir. İşte Türk kahvesinin sağlığa 6 faydası.

1. Atletik Performansı Artırabilir

Kafein, atletik ve zihinsel performansı artırabilen, üzerinde iyi çalışılmış, doğal bir uyarıcıdır. Türk kahvesi, özellikle sporcular için faydalı olabilecek oldukça konsantre bir kafein dozu sağlar.

2.  Vücudumuz İçin Faydalı Bileşikler İçerir

Filtrelenmemiş olduğu için Türk kahvesi, geleneksel olarak demlenmiş kahvede bulunan faydalı bileşikleri daha yüksek seviyelerde içerebilir. Kahve çekirdekleri, sağlık yararları sağlayan polifenol antioksidan türleri olan klorojenik asitler gibi faydalı bileşikler içerir. Örneğin, klorojenik asitlerin iltihabı, kan şekerini, kolesterol seviyelerini ve yüksek tansiyonu iyileştirdiği gösterilmiştir.

2- Ruhsal Bozukluklara İyi Gelebilir

Türk kahvesinin faydaları arasında en önemlisi Alzheimer, Parkinson, Depresyon gibi ruhsal hastalıklara karşı hafıza güçlendirici etkiye sahip olmasıdır. Zihni açar ve bu tür zihinsel sorunlara yakalanma şansını büyük ölçüde azaltır. Migren gibi baş ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Ağrı kesicilerin etkisini önemli ölçüde artırır.

4. Bazı Hastalıklara Karşı Koruyucu Etkileri Olabilir

Kahve içmek, diyabet ve kalp hastalığı da dahil olmak üzere belirli hastalık riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir. 18 çalışmanın gözden geçirilmesi, günde tüketilen her fincan kahvenin tip 2 diyabet geliştirme riskinin %7 azalmasıyla ilişkili olduğunu gösterdi.

5. Türk Kahvesi Metabolizmayı Hızlandırır

Sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur. Sağlığa faydalı etkileri ile bilinen lezzetli bir baharat olan kakule ile pişirildiğinde sindirime yardımcı olur. Kahve içerdiği kafein sayesinde sinir sistemini etkiler. Adrenalin hormonları salgılayarak kalbi ve dolaşım sistemini uyarır. Metabolizmayı çalıştırır ve vücudun yağ yakımını hızlandırır. Vücudun hızla emdiği kafein psikoaktif etki sağlar.

6. Türk Kahvesi Saç ve Cilt Sağlığına Yardımcı Olur

Türk Kahvesinin antioksidan içeriği sayesinde cildi ve tüm vücudu hastalıklardan koruyarak cildin yaşlanmasını geciktirir. Saç sağlığınızı korumak için temiz saçlarınıza kahve telvesi uygulayabilirsiniz. 15-20 dakika bekledikten sonra saçınızı ılık su ile temizleyin. Bu uygulamanın saçınıza parlaklık kattığını fark edeceksiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.