enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

10 Ocak Türk İdareciler Günü Kutlu Olsun

Türk İdareciler Derneği tarafından gerçekleştirilen 1978 Yılı Genel Kurulunda, 10 Ocak 1971’de Mülki İdare Amirleri sınıfının ihdası ile yapılan ilk mesleki toplantıya nispetle, 10 Ocak tarihi “İdareciler Günü’’ olarak kabul edilmiş ve o günden beri 10 Ocak günü bu şekilde kutlanmıştır.

10 Ocak Türk İdareciler Günü Kutlu Olsun
10 Ocak 2024 09:44 | Son Güncellenme: 10 Ocak 2024 10:04
A+
A-

KASTAMONU VALİSİ MEFTUN DALLI’NIN ‘10 OCAK İDARECİLER GÜNÜ’ MESAJI

“ 10 Ocak 1971’de mülki idare amirleri sınıfının ihdası için yapılan ilk mesleki toplantı esas alınarak Türk İdareciler Derneği’nin 1978’deki Genel Kurulu’nda 10 Ocak günü “İdareciler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Mülki idare amirleri, devletin varlığı ve gücü, aynı zamanda vatandaşlarımızın memnuniyetini dikkate alarak, devletin şefkat elini temsil etmekte, “Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir” düsturu ile ülkesine ve milletine hizmetkârlık bilinciyle çalışarak devletimiz ile milletimiz arasındaki sevgi ve güven bağlarını güçlendirmektedirler.

Bu mesleği icra eden hak ve adalet bilincini kendisine şiar edinen idarecilerimiz; kamu hizmetlerinin vatandaşa ulaşmasında ve devlet politikalarının başarıyla uygulanmasında, insan odaklı yönetim anlayışı ile devletle millet, kurumlarla vatandaşlarımız arasında bir köprü vazifesi görmekte, açık ve şeffaf kamu yönetimi anlayışı ile halkla birlikte, halk için emek sarf etmektedirler.

Mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum; köklü ve şanlı mazisiyle, profesyonel kamu yönetimi hizmetinin münhasır modeli olan mülki idare amirliği mesleğini cennet vatanımızın dört bir köşesinde ifa eden tüm yöneticilerimizin, ‘İdareciler Günü’nü kutluyor, tüm meslektaşlarımı saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Dp.. Dr. Galip Vidinlioğlu’nun İdareciler Günü mesaj

“İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” düsturuyla hareket eden devletin idaresi ve toplumun refahı noktasında sorumluluk sahibi olan idarecilerimizin de 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutluyorum. Devletimiz ile vatandaşımız arasında köprü olan ülkemizin gelişimi, milletimizin refahı için çaba harcayan tüm idarecilerimize şükranlarımı sunuyorum. Rahmeti rahmana kavuşan idarecilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum” dedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu trafik kazası geçirdi: Yaralılar var

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.