enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Telefonunuzun Şarjı Hemen Bitiyor mu? (Telefonunuzun Pil Ömrünü Artırmak için İpuçları)

Günümüzün telefonları, büyük, parlak ekranlar ve bol miktarda güç emen üst düzey özellikler barındırıyor. Pilinizden en iyi şekilde nasıl tasarruf yapabileceğiniz bu yazıda…

Telefonunuzun Şarjı Hemen Bitiyor mu? (Telefonunuzun Pil Ömrünü Artırmak için İpuçları)
5 Eylül 2022 19:24
A+
A-

Telefonunuzda zayıf pil ömrüne katkıda bulunan bir dizi faktör vardır. Daha ince gövdeler, daha parlak ekranlar, daha hızlı işlemciler, daha fazla arka plan yazılımı ve daha hızlı internet bağlantılarının tümü, telefon pillerine zarar veriyor, ancak üreticiler de bunu telafi etmek için daha güçlü piller kullanıyor.

İşte telefonunuzun pil ömrünü uzatmak için 5 ipucu;

1. Güç Tasarruf Modunu Açın

Telefonunuzun pilinin normalde olduğundan daha uzun süre dayanması gereken bir durumda sıkışıp kalacağınızı mı düşünüyorsunuz? Telefonunuzu, pil ömrünü tüketebilecek işlevleri otomatik olarak kesen güç tasarrufu moduna geçirin.

2. Ekranınız Çok Parlak

kıllı telefon ekranları büyük ve parlaktır, ancak aynı zamanda pil domuzlarıdır. Muhtemelen cihazınızın en parlak ayara getirilmesine ihtiyacınız yoktur. Ekran ayarlarınıza gidin ve ekrandaki parlaklığı azaltın. Ayrıca açılır ekranı açabilir ve parlaklığı oradan kontrol edebilirsiniz. Hazır buradayken, otomatik parlaklığı devre dışı bırakmayı düşünün. 

Bu özellik, algılanan ihtiyaçlarınıza göre ayarlanır ancak ekranınızın parlaklığını olması gerekenden daha fazla yükseltebilir. Uyarlanabilir parlaklık’ın yanındaki anahtarı kapatın, gözleriniz (ve piliniz) size teşekkür edecektir.

3. Ekranınızı Kapatın

Telefon ekranınızdan bahsetmişken, kullanılmadığında kapanmasına izin verebilirsiniz. Bu, Ekran ayarları altında ekranın ne kadar süre açık kalacağını değiştirmek anlamına gelir. Ekran zaman aşımı seçeneğini bulun ve ekranınız kullanılmadığında daha erken kapanacak şekilde ayarlayın.

Ayrıca, telefon ekranı kapalıyken bile saati ve tarihi söyleyen her zaman açık olan ekran? Kapatın. Telefonunuzun kilit ekranı ayarlarına gidin ve Her Zaman Ekranda’yı seçin. İhtiyacınız olmadığında kapanması için bir program ayarlayabilir, yalnızca ekrana dokunduğunuzda görüntülenecek şekilde ayarlayabilir veya tamamen kapatabilirsiniz.

4. Google Asistanı Kapatın

Sesli asistanınızı uyandırma sözcüğü ile etkinleştirirseniz cihazınız beklerken sürekli sizi dinliyor ve pil ömrünü tüketiyor. Bunu uygun bulabilirsiniz, ancak değerinden daha fazla güce mal olur. Google Asistan veya Samsung Bixby olsun, bu özelliği kapatabilir ve biraz daha fazla pil tasarrufu yapabilirsiniz.

5. Uygulamalarınızın Kontrolünü Elinize Alın

Uygulamalar, siz onları kullanmadığınız zamanlarda bile arka planda çalışmaya devam eder. Bu, elbette, zaman içinde verileri ve pil ömrünü tüketecektir. Pil veya Uygulama Güç Yönetimi ayarları altında kullanılmayan uygulamaları uyku moduna geçirebilirsiniz. Uygulamaların pil ömrünüzü boşa harcamasını önlemek için Arka plan kullanım sınırları’nı seçin ve Kullanılmayan uygulamaları uyku moduna geçir’i etkinleştirin .

 

Bonus: Powerbank veya telefon şarj edebilen kılıf satın alın

Telefonunuzun Şarjı Hemen Bitiyor mu? (Telefonunuzun Pil Ömrünü Artırmak için İpuçları)

Daha fazla pil ömrü istiyorsanız ancak farklı bir şey yapmak istemiyorsanız, sorun değil. Herhangi bir telefon ve bir dizi başka cihazla çalışacak bir güç bankası ile dışarıdan yardım isteyebilirsiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.