enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Telefonunuzu Şarj Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Günümüzde herkes akıllı telefon kullanıyor. Peki cep telefonunuzu şarj ederken nelere dikkat etmeliyiz?

Telefonunuzu Şarj Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
4 Nisan 2022 16:35
A+
A-

Bir telefonun pilini çok sık veya çok uzun süre şarj ederek zarar verebilir misiniz? Akıllı telefonunuzun pilini mümkün olduğunca uzun süre sağlıklı tutmak için en iyi pil bakımı ipuçlarını bir araya getirdik.

Telefonunuzu her zaman kendi şarj cihazıyla şarj edin

Ofisten eve defalarca başkasından şarj aleti isteyip telefonunu şarj etmeye başladıklarını görmüşsünüzdür. Bunu da yapabilirsiniz, ancak bu yöntem de doğru değildir. Her telefonun kendi yazılımı olduğu için pili farklıdır, dolayısıyla şarj edilmeleri de farklıdır. Telefonumuza başka bir modelin şarj cihazını takarsak, bu sadece şarj portuna zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda şarj hızını ve pil kapasitesini de etkiler.

Telefonunuzun şarjını tamamen boşaltmayın

Akıllı telefonunuzu pil ömrünün yalnızca küçük bir kısmı kalana kadar kullandığınızda, derin deşarjların pilleri yıprattığını söylüyor.

Telefonunuzu Şarj Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Telefonunuzu Şarj Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Pilinizin %0 veya %100’e gitmesini önleyin

Bazılarınız pilinizi sağlıklı tutmanın en iyi yolunun onu şarj etmek ve tamamen boşaltmak, yani %100’e kadar şarj etmeye çalışmak ve tamamen boşaltmak olduğunu düşünebilir. Pilinizi kalibre etmenin daha iyi çalışmasını sağladığını duymuş olabilirsiniz. Bu, eski pil türlerinden kalmadır: lityum iyon piller bu şekilde çalışmaz. Kalibre edilecek pil hafızası yok. Aksine, böyle yaparak lityum iyon pilinizi daha fazla vurgular ve ömrünü kısaltırsınız: pilinizi %60’a kıyasla %100’de tamamen boşaltmak pilinizin ömrünü yarıya indirebilir.

Orjinal şarj cihazı kullanmaya dikkat edin

 Şarj cihazının zarar görmesi durumunda insanların daha ucuza başka bir şarj cihazı bulduğu görülmektedir. Paradan tasarruf etmek için ucuz şarj aleti alıyorlar ki bu doğru değil. Kötü bir kablo şarj cihazınıza zarar verebilir. Bu tür kablolar hızlı şarjı bile desteklemiyor. Bu da şarjı etkiler.

Hızlı şarj cihazları her zaman en iyi seçenek değildir

Her zaman hızlı bir şarj cihazı kullanmak pilinizin sağlığı için en iyi şey olmayabilir. Bu işlem, telefonun piline gönderilecek daha yüksek bir voltajı içerir ve bu da sıcaklıkta hızlı bir artışa neden olur. Akıllı telefonunuz pil ayarlarında bu seçeneği sağlıyorsa, normal bir şarj döngüsünü seçin. Alternatif olarak, uyumlu, onaylı bir normal şarj cihazına geçin.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.