enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Teknoloji Transfer Ofisi ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii İngiltere Temsilcisi Haluk SAVAŞ Arasında Ar-Ge Konulu Toplantı Gerçekleştirildi

Teknoloji Transfer Ofisi ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii İngiltere Temsilcisi Haluk SAVAŞ Arasında Ar-Ge Konulu Toplantı Gerçekleştirildi
1 Eylül 2021 11:02
A+
A-

  Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) İngiltere Temsilcisi İşletme Mühendisi Haluk SAVAŞ, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Teknokent A.Ş ve Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım YENİGÜN ile Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ekibi arasında gerçekleştirilen toplantıda, Kastamonu Üniversite Ar-Ge faaliyetleri ve havacılık alanındaki milli teknolojiler değerlendirildi. Toplantıya ayrıca, İnovatif Teknolojiler Ofisi Koordinatörleri Dr. Öğr. Üyesi Erman ZURNACI ve Öğr. Gör. Tuba KÜLÇE, Kastamonu Üniversitesi Öğretim Elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Hakan ADA, ve Proje Destek Ofisi Koordinatörü Ahmet TABANLIOĞLU katılım sağladı.

Katılımcıların tanışması ile başlayan toplantıda öncelikle Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş ve Kastamonu Teknokent A.Ş’de bulunan ofislerin tanıtımı gerçekleştirildi. Kastamonu Üniversitesinde yapılan Ar-Ge faaliyetleri ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültemizin Teknoloji Takımları hakkında bilgi verildi.

Toplantı orman yangınları ile mücadelede kullanılabilecek yenilikçi teknolojiler, önleme ve söndürme sistemleri, uçak sistemleri ve İHA’lar hakkında konuşuldu. İnovatif Teknolojiler Ofisi ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında yürütülmekte olan Ar-Ge işbirliği çalışmalarından bahsedildi. Toplantı, özellikle üniversitemiz ihtisaslaşma alanını da ilgilendiren orman yangınları ile ilgili karşılıklı iş birliklerinin ve Ar-Ge çalışmalarının yapılabileceği sonucu ile memnuniyet içerisinde tamamlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.