enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Teknede İftar Organizasyonu

Teknede iftar yapmak, İstanbul manzarası ile yemekler yemek hemen herkesi mutlu edecek bir etkinliktir. Tekne organizasyonlarında iftara özel konsept belirlendikten sonra, uygulama aşamasına geçilir.

Teknede İftar Organizasyonu
20 Şubat 2024 22:20 | Son Güncellenme: 20 Şubat 2024 23:23
A+
A-

Ramazan’da oruç açma süreci çeşitli ortam ve organizasyonlarla beraber gerçekleşebilir. Şayet deniz üzerinde yemekli organizasyon olacaksa teknede iftar yapılması için gereken hazırlıklar sağlanır. İstanbul gibi denizi ve insanı bol yerlerde iftar için tekne kiralama yapılabilir.

İstanbul Teknede İftar Organizasyonu

Teknede iftar yapmak, İstanbul manzarası ile yemekler yemek hemen herkesi mutlu edecek bir etkinliktir. Tekne organizasyonlarında iftara özel konsept belirlendikten sonra, uygulama aşamasına geçilir. Tekne ortamında yeme içme alanlarının kişi sayısına göre organize olması son derece önemlidir.

Boğaz’da (Teknede) İftar Nasıl Olur?

Kiralık teknede iftar açılacağında Boğaz gezisi eşliğinde yemekler yenecektir. İftar zamanı geldiğinde yemekler yenirken deniz gezisi de başlar. Her teknenin rotası değişebilir, ayrıca tekne etkinlik içeriği ve kapasitesi de farklı olabilir. Tasavvuf müziği eşliğinde iftar yemeği yenebilir, ilahi dinletisi olabilir.

Tekne İftarına Kaç Kişi Katılabilir?

İftar talep eden kişi ve kurumlar organizasyon için bir sayı vermelidir. Katılımda üst sınır için bir fikir vermek gerekirse 500’e kadar teknede iftar olabilecektir. Tekne büyüklüğü, kapasitesine göre daha az sayıda yemek verilebilir. Genellikle 20-100 arası sayılarda yapılan etkinlikler daha fazladır.

Gruplara Özel Teknede İftar Organizasyonu Var mı?

Arkadaşlık grupları, iş ve yardım odaklı kurumlar iftarı teknede yapmak isteyebilir. Organizasyon öncesi teknede iftar planlaması yapmak için detaylı şekilde hareket etmek gerekir. Gelen talepleri karşılayan bir organizasyon olması adına yemek ve dinleti bölümleri planlanmalıdır.

Sünnet Düğünü Organizasyonu Nedir?

Sünnet olan erkeklere yapılan düğünler, farklı organizasyonlarla beraber gerçekleşebilir. Dini açıdan önemi bulunan sünnet organizasyonu bir nevi kutlama amacı taşır. Sünnet etkinliği baştan sona planlanmış şekilde gerçekleşen bir kutlama olarak tanımlanabilir. Organizasyon ismini taşıması, kurumsal bir destek almakla alakalı olacaktır.

Sünnet Organizasyonu Nasıl Yapılır?

Bir organizasyon kurumundan destek alarak hizmet talep ediyorsanız, sünnet düğününde kapsamlı bir görüntü bulabilirsiniz. Ortam seçimi sünnet organizasyonu için en önemli bölümdür. Gelecek misafirleri salonda, teknede, çeşitli mekanlarda karşılayabilirsiniz. Son yıllarda tekne kiralayarak organizasyon düzenlemek daha da popüler hale gelmektedir.

Sünnet Düğünü Organizasyonunda Neler Yapılır?

Ortam hazırlıkları tamam varsayılırsa sünnet düğününde misafirlerin tam olarak gelmesi beklenir. Ardından yemek verme, Kuran-ı Kerim dinletisi, ilahi grubu dinletisi vs. yapılır.  Semazen gösterisi vs. varsa sünnet organizasyonu için güzel bir gösteri olacaktır. Gösteriler devam ederken kına yakma etkinliği olabilir. Planlama önceden yapılırsa karmaşadan uzak bir durum olur.

Tekne Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Organizasyona özel tekne kiralarken bazı konulara dikkat etmek gerekir. Taleplerinize en uygun modeller tekne kiralama sürecinde başlangıç noktanız olabilir. Çok sayıda kişi varsa tekne büyüklüğünü artırabilirsiniz. Amaca özel tekne kiralamayı doğrudan firmayla görüşmek, ayrıntılı bilgi alarak hareket etmek işleri kolaylaştıracaktır.

Tekne Kiralama Avantajları Nelerdir?

Temiz havada yapılan organizasyonlar sayesinde sevdiklerinizle güzel bir ortamda bulunabilirsiniz. Tekne kiralamanın konforlu ve özel hissettiren özellikleriyle etkinlikler daha anlamlı bir hal alacaktır.

Şehir hayatı betonla iç içe yaşama neden olduğundan doğal olana ulaşmak zor hal alıyor. Doğal ortam önem taşıdığı için tekne kiralama gibi etkinliklere olan ilgi artmış durumda. Teknede yapılan kutlamalarda deniz manzarası izleyen misafirler, şehir stresinden uzaklaşabilir.

Tekne Kiralama Fiyatları Dışında Ekstra Maliyet Çıkar mı?

Ekstra maliyetler, organizasyon öncesi mutlaka görüşülmesi gereken bir konudur. Fiyatlara dahil olan ve olmayan tekne kiralama paket kapsamını alakalı firmayla konuşmalısınız. Genelde elektrik ve su gibi giderler kiralama dışında ek maliyet olarak değerlendirilmektedir.  Kaç saat kiralama olacağına göre ek hesaplamalar belirlenebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.