enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren gelişme! Çalışma saati ve yıllık izinler değişiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir karar aldı. Yeni düzenleme ile birlikte haftalık çalışma saatleri kısaltılacak ve haftalık izinlerde değişiklikler yapılması planlanıyor.

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren gelişme! Çalışma saati ve yıllık izinler değişiyor
20 Şubat 2024 17:22
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerine dair önemli bir adım attı. Yeni düzenleme ile haftalık çalışma süresinin azaltılması ve haftalık izinlerin artırılması planlanıyor.

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bu yeni düzenleme, işçilerin çalışma şartlarını olumlu yönde etkileyecek nitelikte. Haftalık çalışma süresi, mevcut 45 saatten 40 saate düşürülebilir. Ancak bu değişiklik sadece çalışma saatleriyle sınırlı kalmayacak, haftalık ve yıllık izinlerde de düzenlemeler yapılması öngörülüyor.

Türk İş Kanunu’nun yeniden düzenleneceği belirtilirken, mevcut haftalık çalışma saatlerinin, çalışanların daha fazla aile ve sosyal hayatlarına vakit ayırabilmelerini sağlayacak şekilde 35 ile 40 saat arasında olması hedefleniyor.

Kanal D’de yer alan habere göre, bu düzenlemeyle sadece günlük çalışma saatleri değil, aynı zamanda haftalık ve yıllık izinlerin sayısında da artış planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.