enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Tavuk Fiyatları Uçunca Çözümü Böyle Buldu! Kendin Kes, Kendin Ye

Marketlerde artan tavuk fiyatları nedeniyle canlı tavuk satışları patladı. Canlı tavuk pazarında köy tavukları market fiyatlarına göre yüzde 50 daha ucuza satılıyor.

Tavuk Fiyatları Uçunca Çözümü Böyle Buldu! Kendin Kes, Kendin Ye
15 Aralık 2021 16:35
A+
A-

Market ve kasaplarda her geçen gün artan tavuk etine karşı çözüm olmak amacıyla köylüler ve üreticiler, evlerinde baktıkları köy tavuklarını 3 ve 6 aylık beslemenin ardından Osmangazi ilçesinde pazar günleri kurulan hayvan pazarında satışa çıkarıyor. Markette tavuk etinin kilosu 30 liraya satılırken, köylüler buğday, arpa ve doğal yemlerle besledikleri 2 kilo gelen tavuğu 30 liraya satan besiciler 4 kilo gelen tavukları ise 50 liraya satıyor.

CANLI TAVUĞA BÜYÜK RAĞBET

Vatandaşlar buradan beğenip marketteki tavuklara göre yüzde elli daha ucuz tavukları alıp evlerinde kendileri kesiyor. Doğal köy tavukları uygun fiyata olunca büyük rağbet görüyor.

Pazarda tavuk satan üreticilerin her biri yüzlerce tavuk satıyor. Pazara gelen vatandaşlar çuvallara doldurdukları tavukları alarak evlerinin yolunu tutuyor.

MARET TAVUKLARI DAHA PAHALI

Pazarda köy tavuğunun çok uygun olduğunu söyleyen Mevlüt Çakmak, “Köy tavukları uygun olduğu için talep var. Bu tavuklar 6 aydan önce yetişmiyor. Diğer tavuklar 40 günde yetişiyor ve bundan daha pahalı. Satışlar çok iyi, vatandaş rağbet gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Pazarda tavuk satışı yapan üreticiler, “Markette tavuğun kilosu 30 lira, bizde kilosu 10 liraya geliyor. O yüzden bizim tavuklara talep çok fazla. Bir de bizim tavuklar doğal beslendiği için rağbet görüyor” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.