enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Taşköprü Sarımsağının Geleceği İçin Seminerler Başladı

Taşköprü Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından organize edilen Taşköprü Sarımsağının marka değerinin korunması ve örgütlü hareket etmenin önemi konulu seminerin Taşköprü etabı gerçekleştirildi.

Taşköprü Sarımsağının Geleceği İçin Seminerler Başladı
A+
A-

Taşköprü Postasının haberine göre Sarımsak üreticilerine yönelik gerçekleştirilen ve Taşköprü Yerel Eylem Grubu Dernek Başkanı Ceyhun Çorbacı’nın sunumu ile başlayan toplantıda Taşköprü Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu, birlik faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı. Taşköprü Sarımsağının karşı karşıya olduğu tehditler, kalitede istikrar ve Taşköprü sarımsağının geleceği hakkında Kastamonu Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tolga Ulusoy’un sunumu ile devam eden toplantı “Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı “MERLAB” Müdür yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Funda Terzi ve Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yağmur Hazar’ın Kastamonu Üniversitesi bünyesinde toprak ve gıda analizlerinin yapılabilirliği hakkında yaptıkları bilgilendirme ile sona erdi.

Toplantıya; Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Tanrıkulu, TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Erol Tekin, Taşköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet İpek, Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Balcıoğlu, Taşköprü Ziraat Odası Başkanı Murat Çelik, Köy Muhtarları ve sarımsak üreticileri katılım gösterdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.