enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sivilce neden olur? Sivilce için 3 Doğal Çözüm

Sivilce neden olur? Sivilce için 5 doğal çözüm bu yazıda…

Sivilce neden olur? Sivilce için 3 Doğal Çözüm
27 Kasım 2022 11:35 | Son Güncellenme: 27 Kasım 2022 11:45
A+
A-

Sivilce inatçı olabilir ve en kötü zamanlarda ortaya çıkıyor gibi görünebilir. Tipik olarak sivilce ne kadar hafifse evde o kadar kolay tedavi edilebileceğini söylüyor. Daha ciddi vakalarda – özellikle kistler veya nodüller varsa – genellikle doktor kontrolünde tedaviler gereklidir.

Sivilce neden olur?

Sivilce, cildin yağ bezlerinin aşırı duyarlılığıdır. Hormonlar, bakteriler ve iltihaplanma ciltte akne lezyonlarının ortaya çıkmasına neden olabilir.

Sivilcenin nedenleri ayrıca şunları içerebilir: kullanılan bir ilacın yan etkisi, steroidler, endokrin bozuklukları, genetik, sigara kullanımı gibi nedenler sayılabilir.

1. Diyetinizi Değiştirin

Şekeri ortadan kaldırmak, bol su içmek ve omega-3 içeren yiyecekler yemek cilt sağlığında fark yaratabilir. Çok fazla şeker, ciltte iltihaplanma yaratabilen ve gözenekleri tıkayabilen insülin yükselmelerine neden olabilir.

Tersine, su hidratlar ve görünüşe göre yeterince alamıyoruz. Her gün vücut ağırlığınızın en az yarısını ons cinsinden içtiğinizden emin olun.

Nemlendirilmiş cilt, cildin gelişmesi için ihtiyaç duyduğu doğru nemi ve dengeyi sağlar. Ek olarak, su, günlük olarak ihtiyacımız olan toksinleri temizlemeye yardımcı olur.

Bu omega-3’ler, iltihaplanmayı azaltmada oldukça harika. Ceviz, keten tohumu yağı ve bademin yanı sıra somon en iyi kaynaklardan biridir.

2. Stresi Yönetin ve Yeterince Uyuyun

“Güzelliğinizi dinlendirin” ifadesi aslında iyi bir tavsiyedir. Stres, sivilcenin en büyük nedenlerinden biridir ve uyku, çevredeki en iyi doğal stres gidericilerden biridir.

Uyuduğumuzda iyileşme gerçekleşir. Aynı zamanda, bir evde çare uygulamak ve sivilceye neden olabilecek toksinleri ortadan kaldırmak için çalışmasına izin vermek için harika bir zaman.

Kuzey Amerika Psikiyatri Klinikleri, stresin tüm organları etkileyen bir faktör olduğunu bildirmektedir . Unutulması kolay olsa da cilt bir organdır. Aslında, o senin en büyük organın!

Uyku yoksunluğundan kaçınmak, herhangi bir etkili akne tedavisinin önemli bir bileşeni olmalıdır.

3. Günlük Egzersiz Yapın

Egzersiz sadece zinde olmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda akneye eğilimli cilt tahrişlerini azaltmaya da yardımcı olabilir. Doğru: Sivilcelerden nasıl kurtulacağına dair kullanımını egzersizin faydaları listesine ekleyin.

Egzersiz, kan dolaşımını sağlarken stresi azaltır. Bu kan pompalama aktivitesi cilt hücrelerine oksijen göndererek ölü hücrelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Ayrıca hormonları dengelemek ve östrojen baskınlığı ve PKOS gibi sivilcelere katkıda bulunabilecek sorunları önlemeye yardımcı olmak için de faydalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.