enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sigaranın Ağız ve Diş Sağlığına Olumsuz Etkileri

Çoğumuz sigaranın genel sağlığımız için zararlı olduğunun farkındayız. Sigara, diğer ilgili sorunların yanı sıra ağız kokusuna, diş renginin değişmesine, diş eti hastalığına yol açabilir. İşte sigarayla ilişkili ağız ve diş sağlığı riskleri hakkında bilmeniz gerekenler.

Sigaranın Ağız ve Diş Sağlığına Olumsuz Etkileri
3 Kasım 2022 19:07
A+
A-

SİGARA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINI NASIL ETKİLİYOR?

Sigara içmenin ağız ve dişleriniz üzerindeki etkileri ile ilişkili birçok diş riski vardır . Bu risklerden bazıları sizi şaşırtabilir.

Ağız kokusu: Sigara dumanı akciğerlere çekildikten sonra burun ve ağızdan dışarı verilir. Ancak nefes verildikten sonra bile, duman kimyasalları ve kalıntılar ağzınızda ve solunum yollarında kalır ve bu da ağız kokusuna neden olabilir.
Dişlerde renk değişikliği: Sigara dumanından kaynaklanan katran ve nikotin dişlerinizi lekeleyerek sararmasına neden olabilir. Sigara içmek dilinizin rengini bile bozabilir. Bu lekelerin evde temizlenemeyeceğini ve diş hekiminizin muayenehanesinde profesyonelce çıkarılması gerektiğini unutmayın.
Diş eti hastalığına yakalanma riskinde artış: Sigara, diş eti hastalığında önemli bir faktör oynuyor. Sigara içmek bağışıklık sisteminizi zayıflatır ve vücudunuzun enfeksiyonlarla savaşmasını zorlaştırır – buna plaktan kaynaklanan hasar da dahildir.
Ağız kanseri geliştirme riskinde artış: Sigara içmek , hızla ilerleyen bir hastalık olan ağız kanserine yakalanma riskinizi artırır. Ağız kanseri erken teşhis edilip tedavi edilmezse ölümcül olabilir; Bu, düzenli diş hekimi ziyaretlerinin bu kadar zorunlu olmasının bir nedenidir.
Sigarayla ilgili bilmeniz gereken  diğer diş problemleri şunlardır:

Ağız yaraları ve ülserler
Diş eti çekilmesi
Diş çürüğü
Diş kaybı
Çene içinde kemik kaybı
Lökoplaki riski
Diş çekimi, periodontal tedavi veya ağız cerrahisinden sonra yavaş iyileşme

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.