enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Şifa Doğadan Emek Kadından”

2022 yılı,  İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ilimize ait iki projenin iş birliği protokolünü imza töreni Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilerek. “Şifa Doğadan Emek Kadından, Özel Bireyler Atlı Terapi Merkezinde” Projelerinin İmza Töreni Yapıldı.

“Şifa Doğadan Emek Kadından”
26 Nisan 2022 12:41
A+
A-
“Şifa Doğadan Emek Kadından”
Devrekani Belediyesi ve Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi ile yapılan, “ Şifa Doğadan Emek Kadından” projesinin imza töreni gerçekleştirildi.
Projede; Kastamonu’da yaşayan ve fırsat eşitsizliği nedeniyle ekonomik kazansı olmayan 25 kadının, proje ile kurulacak İlimiz coğrafi işaretli yöresel ürün kuru gıda üretim ve paketleme atölyeleri aracılığıyla meslek edinmesini sağlamak ve onlara aromatik bitkilerin işleme ve geleneksel gıda ürünlerine dönüştürülmesi alanında paketleme ve satış eğitimini vermek amaçlanmaktadır.
Proje alanında en çok desteklenen iller arasında olan Kastamonu da diğer proje ise;
“Özel Bireyler Atlı Terapi Merkezinde” 
Daday İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği tarafından yapılan” Özel Bireyler Atlı Merkezinde” projesinin imza töreni gerçekleştirildi.
Projede; İlimizde yaşayan otizmli ve hareket, davranış ve psikolojik bozuklukları olan 30 özel bireyin Daday Kaymakamlığı Atlı Terapi Merkezinde terapi eğitimi alarak yaşam kalitelerinin, sosyal becerilerinin arttırılması amaçlanmaktadır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.