enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Serhat Şehri” Edirne’de Gezilecek ve Görülecek Yerler

Edirne’nin en lüks semti neresi? Edirne nasıl bir şehir? Edirne’de neler var? Edirne’nin diğer adı nedir? Edirne’nin nereleri gezilir? Edirne 1 günde gezilir mi? Edirne nereleri ile ünlüdür? Edirne’nin tarihi ve turistik yerleri nelerdir?  Edirne’nin en eski halkı, Traklar soyundan Odrisler’in yörede, Meriç ve Tunca ırmaklarının birleştiği bugünkü Edirne’nin bulunduğu yerde bir kent kurdukları bilinmektedir. Odrisler’den sonra yöreye egemen olan Makedonyalılar Dönemi’nde kent, büyük bir olasılıkla Odris yada Odrisia adının değişmesi sonucu, Orestia/Orestas olarak anılmaya başlanmıştır. Edirne iliyle ilgili tüm merak edilenleri Kastamonu Haber ekibimiz sizler için araştırdı.

“Serhat Şehri” Edirne’de Gezilecek ve Görülecek Yerler
15 Haziran 2023 00:03 | Son Güncellenme: 14 Haziran 2023 12:59
A+
A-

Edirne Sağlık Müzesi

İkinci Beyazıd’ın emri ile yapılmıştır. 1488 senesindeki savaşta hastalara hizmet vermiştir. 1896’ya kadar hizmet vermeyi sürdürmüş, 1917 senesinde tam anlamı ile kapatılmıştır. Yüz kubbeye sahip olan mimari yapı, eşsiz görünümü ile öne çıkmaktadır. 1997’de Trakya Üniversitesi tarafından müze olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Edirne Müzesi

Edirne gezilecek yerler söz konusu olduğunda öne çıkmaktadır. Atatürk öncülüğünde kurulmuştur. Arkeoloji müzesi olma özelliğine sahiptir. Burada birbirinden değerli eserler ve mezar taşları sergilenmektedir. Bulundurduğu eserler nedeniyle oldukça zengindir. Müze gezmeyi sevenlerin mutlaka uğraması gereken bir yerdir.

 

Selmiye Vakfı Müzesi

Taş Odalar Sokağı’nda bulunmaktadır. 1569-75 senelerinde Mimarbaşı Sinan’ın dizaynıdır. Konumlandığı sokakla oldukça uyumlu bir görüntü içermektedir. Dikdörtgen bir yapısı vardır ve bahçe ile çevrilidir.

Selimiye Camisi

Mimar Sinan’ın “Ustalık Eseri” Selimiye Camisi

İstanbul’dan önce Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapan Edirne ile özdeşleşerek bu kentin simgesi haline gelen Selimiye Camisi dünyanın gelmiş geçmiş en büyük ve dâhi mimarlarından Mimar Sinan’ın eseridir. Osmanlı İmparatorluğu’nun gücünün zirvesinde olduğu yıllarda yaşayan Mimar Sinan bu gücü adeta mimari ile şekillendiren bir deha olup, Selimiye Camisi ile imparatorluğun kudretini yansıttığı ve Osmanlı mimarisinin zirve noktasını meydana getirdiği söylenebilir. Hatta camiyi yalnızca Osmanlı’nın değil dünya mimarlık tarihinin en gözde eserlerinden biri olarak tanımlamak abartı olmaz. Selimiye Camisi ve Külliyesi’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alıyor olması da bu gerçeğin tüm dünyaca kabul edildiğinin kanıtı.

 

Edirne Saraçlar Caddesi

Edirne gezilecek yerler arasındadır. Kentin yoğun olduğu alanlardan biridir. Aynı zamanda Edirne’nin sembolik caddelerindendir. 2008 senesinden bu yana bu caddeye araç girişi yasaktır. Çok çeşitli kafelere ve mağazalara ev sahipliği yapmaktadır.

 

Karaağaç Mahallesi

Şehrin güneyinde konumlanmaktadır. Burada eski tren garı, Lozan anıtı ve müzesi, Jandarma Şehitliği Anıtı gibi önemli yerleri bu mahallede görebilirsiniz.

Kırkpınar Er Meydanı

Edirne Sarayiçi noktasında yer alır. Her yıl temmuz ayında burada güreş etkinlikleri düzenlenir. Mücadele içinde olan pehlivanları izlemek istiyorsanız; Kırkpınar Er Meydanı’na temmuz ayında uğrayabilirsiniz.

Enez Sahili

Edirne gezilecek yerler listesindedir. Edirne’de denize girebileceğiniz pek çok farklı alternatif var. Enez Sahili de bunlardan biri. Uzun bir zaman boyunca yasak bölge olarak kabul edilmişti. Bu nedenle de turizm ve yerleşim açısından pek gelişmiş olduğunu söylemeyiz. Yine de sessiz ve sakin bir şekilde tatil yapmak ve denizin tadını çıkarmak isteyenler için çok uygun.

 

Erikli Plajı

Şehrin en popüler destinasyonlarından biridir. Edirne’de deniz deneyimi elde etmek istediğinizde muhakkak uğramanız gereken bir yer. Keşan ilçesine bağlıdır ve ortalama olarak şehirden iki saat kadar uzaklıktadır. Diğer plajlara oranla biraz daha hareketlidir. Gece hayatı ile de bir adım öne çıkmaktadır. Aynı zamanda denizi oldukça berrak ve temizdir.

İbrice Koyu

Keşan ilçesine bağlıdır. Saros Körfezi’nin en özel yerlerindendir. 144 tür balık ve 78 cins deniz bitkisinin yaşadığı bir koy olduğunu söylemeliyiz. Son derece berrak bir denize sahiptir. Ayrıca burada tüplü ve tüpsüz dalış yapma imkânınız da vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.