enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Şeker Hastaları İçin Düşük Glisemik İndeksli 10 Meyve (Diyabeti olanlar okusun)

Diyabet(şeker) hastaların için tüketebileceği düşük glisemik indeksli 10 meyve…

Şeker Hastaları İçin Düşük Glisemik İndeksli 10 Meyve (Diyabeti olanlar okusun)
21 Şubat 2022 13:52 | Son Güncellenme: 21 Şubat 2022 13:56
A+
A-

Glisemik İndeks, bir gıda maddesine, glikozun kana ne kadar hızlı salındığına bağlı olarak atfedilen değerdir. Kandaki enerjinin para birimi glikozdur. Belirli bir gıda maddesi yüksek bir glisemik indekse sahipse, kana daha hızlı bir oranda enerji saldığı anlamına gelir ve bunun tersi de geçerlidir. Daha hızlı bir enerji salınımı, şeker hastalığı olan bir kişi için elverişli olmayan kan şekeri seviyelerinde daha dik bir artış anlamına gelir. Zaten vücutlarındaki kan şekerini kontrol etmekte zorlandıkları için ani inişler ve çıkışlar durumlarını daha da kötüleştirebilir. Bu nedenle diyabetli kişilerin glisemik indeksi düşük meyveler yani diyabet için meyveler tüketmeleri önerilir. Meyveler, içinde bulunan şeker ve fruktoz insan vücudu tarafından kolayca sindirilemediği için şeker hastaları için sağlıklı bir atıştırmalık seçeneğidir. Bu nedenle kan şekerindeki artış kademeli ve sistem için iyidir. Ayrıca meyveler mükemmel bir lif kaynağı sağlar ve daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Bu da uygun kilo yönetimine yol açar ve obeziteyi önlemeye yardımcı olur.

İşte düşük glisemik indeksli diyabet için 10 meyve;

Armut

Bunların glisemik indeksi 38’dir. Çok yönlü bir meyvedir; haşlanmış, fırınlanmış veya olduğu gibi yenebilir. Vitamin ve mineral miktarı en fazla deri altında olduğu için kabukları soyularak yemek en sağlıklı seçenek olacaktır.

Portakal

Portakalların glisemik indeksi 40’tır. C vitamini takviyesi sağlamanın yanı sıra, portakallar iyi bir lif dozu sunar. Pek çok insan, portakal suyunun tüm kalorileri eksi lifleri içerdiğinden sağlıklı bir alternatif olmayan portakal suyunu tercih eder.

Elma

Glisemik indeksi 39 olan elmalar size lif ve bir tutam çıtır çıtır sağlar. Doyurucu bir salata, pişirme ve pişirme seçenekleri yaparlar. Bunun dışında, bağırsak dostu oldukları ve demir seviyenizi artırdıkları için ek bir avantajı vardır.

Kiraz

Küçük meyveler yumruk atıyor. Sadece 20’lik bir glisemik indeksleri vardır, ancak besin açısından bol miktarda bulunurlar. Potasyum, antioksidanlar ve lif bakımından zengin olan kirazlar, bağışıklık sisteminiz ve kalbiniz için iyidir. Oldukça kısa bir büyüme mevsimi vardır, bu nedenle konserve kirazlar, şeker oranı düşük olduğu sürece ikame edilebilir.

Greyfurt

Greyfurt meyvesinin glisemik indeksi 25’tir. C vitamini, antioksidanlar, potasyum ve lif, zengin oldukları besinlerden bazılarıdır. Greyfurt, sağlıklı kalp fonksiyonunun korunmasına yardımcı olur ve sindirim için iyidir. Ayrıca bağışıklığı güçlendirirler.

Çilekler Büyük küçük herkesin favorisi olan çilek, fırınlanarak, pişirilerek veya doğal haliyle tüketilebilir. İçecekler ve yiyeceklerle lezzetli ortaklar yaratırlar. Glisemik indeksleri 41’dir.

Kuru Erik

Bunların GI değeri 29’dur. Kabızlıktan muzdarip insanlar, güçlü doğal müshil oldukları için yemin ederler. Kuru erikteki lif dışkıya hacim kazandırır ve kolesterolü de düşürür.

Şeftali

Sulu ve sulu, şeftali hakkında sevilmeyecek ne var? 45 glisemik indeksi ile şeker hastaları için iyi bir seçenektir. Temel vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengin olan şeftali, kalori yüklü bir tatlıya lezzetli bir alternatif sunar.

Erik

Eriklerin glisemik indeksi 40’tır. Çabuk morardıkları için ellerinizi üzerlerine sürmekte zorlanabilirsiniz. Antioksidanlar açısından zengindirler ve suludurlar.

Üzüm

Üzümlerin glisemik indeksi 53’tür. Lif, vitamin B-6 ve diğer temel mineralleri bol miktarda sağlarlar. Sindirim için iyidirler, kişinin ruh halini iyileştirir ve verimli beyin fonksiyonlarını desteklerler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.