enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Şampiyonluk Mücadelesi veren takımlar küme düşecek! (TFF’den akıl almaz uygulama)

Bir lig düşünün şampiyonluk mücadelesi veren bir takım küme düşüyor. Sadece bir takım değil onlarca takımı aynı kader bekliyor. TFF’nun inanılmaz ve bir o kadar da akıl almaz uygulaması takımları çileden çıkarttı ve futbol severlere pes artık dedirtti.

Şampiyonluk Mücadelesi veren takımlar küme düşecek! (TFF’den akıl almaz uygulama)
8 Mart 2022 07:20 | Son Güncellenme: 8 Mart 2022 10:23
A+
A-

Kastamonu derbisi öncesi Taşköprüspor Kulüp Başkanı Hüseyin Aytaç Altan’dan Önemli ve çok Özel Açıklamalar geldi. BAL ligi statüsü acilen değiştirilmelidir.

Kastamonu derbisi için gözler pazar günü Kastamonu Gazi stadında oynanacak sarı lacivert Kastamonu Özel İdare ve sarı kırmızı Taşköprüspor karşılaşmasına çevrildi. Karşılaşma öncesi kentte heyecan dorukta ama Taşköprüspor başkanı Hüseyin Aytaç Altan’ın yaptığı açıklamalar amatör futbolunun en önemli sorunu gibi görünüyor.

Pazar günü Gazi stadında oynanacak Kastamonu Özel idarespor maçı öncesi Taşköprüspor kulüp başkanı Hüseyin Aykaç Altan 37 Habere çok önemli ve özel açıklamalarda bulundu.

İşte o özel açıklamalar

BAL liginde 10 Takımlı Grupta 6-7 Takım Küme Düşecek! (Kulüpler TFF’den Çözüm Bekliyor)

Özellikle bu yıl ki lig statüsünden dolayı TFF’ye ateş püsküren Altan; BAL liginin statüsünün tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ve bu konuda bir adım atılmasının zaruri olduğunu belirtti. 10 takımlı grupta en az 5-6 takım küme düşeceğini ve bunun çok saçma bir sonuç doğuracağını belirtti.

BAL liginde şehirlerin nüfus oranına göre planlama yapıldığından Kastamonu ilimizi sadece bir takım temsil edebilecek. Kastamonu’yu temsil eden iki takım ilk ikiye girse bile bir altta kalan takımın küme düşürüleceğini belirterek bunun çok saçma bir statü olduğunu belirtti.

Gruplarında 3 tane Ankara takımı olduğunu bu takımlar ilk üçe girse bile bir takımın küme düşeceğini çünkü TFF’nin aldığı karara göre Ankara’yı sadece iki takımın temsil edilebileceğini belirtti. Bu şekilde 10 takımlı grubumuzda son iki sıra hariç en az 3 takımın daha küme düşeceğini ve bunun tüm gruplarda yaşandığını belirterek TFF’den bu konuda bir düzenleme yapmasını beklediklerini söyledi.

BAL liginde en önemli sorunlarının başında TFF tarafından sezon öncesi açıklanan bu statü geliyor dedi.

Başkan Altan; Herkesin bildiği gibi Kastamonu şehrini temsil eden iki takımımız var. Bal liginde son iki sırada bitiren takımlar otomatik olarak küme düşmüş oluyorlar. Buraya kadar her şey normal zaten. Ancak puan durumunda sıralamaya bakılmaksızın iki takımımızdan birisi 3. lige terfi etmediği takdirde altta kalan takımın düşmesi kesinleşmesi oluyor. Bu sadece Kastamonu için geçerli değil tüm illerimiz için sorun teşkil ediyor dedi.

Bize göre bu statü tamamen yanlıştır. Ve bu konuda Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Muharrem Kasapoğlu’ndan bir çözüm beklediklerini vurguladı.

Bu konu her hafta ciddi bir krize neden oluyor. Dediğimiz gibi sadece Kastamonu için değil bu sorun, bütün illerde bu durum ve bizden çok farksız değiller…

TFF şapkasını önüne koyup aldığı bu kararı gözden geçirip verdiğimiz emekleri zayi etmeden ve hiç bir kulübü de mağdur etmeden çok acil olarak harekete geçip bu durumu düzeltmelidir dedi.

Bu hafta oynanacak derbiye de değinen Altan; Kastamonu derbisi olarak adlandırılan Kastamonu Özel İdare ile oynayacağımız çok önemli bir maça çıkacağız.

Geride kalan haftalara bakacak olursak, bir ilçe takımı olarak tarihimizde yani 84 yılda ilk defa bu yıl ilçemizi BAL liginde temsil ediyoruz.

Bu tecrübesizliğe rağmen tüm yönetici arkadaşlarımız, hocalarımız ve futbolcu kardeşlerimiz ile işimize sıkı sıkıya sarıldık ve ilçemizi en iyi şekilde temsil etmeye gayret ediyoruz. İlçe halkımızın desteğini de çok önemsiyoruz.

Artık ligin bitimine 4 hafta kaldı öyle bir grupta yer alıyoruz ki statü gereği bir hafta çıkıyoruz bir hafta düşüyoruz, bir hafta oluyor şampiyonluğun büyük en büyük adayı oluyoruz. Ne mutlu ki bize bu grupta Ankara takımları arasında ve Ankara takımları dışında Kastamonumuzun 2 takımı olarak deyim yerindeyse kafa kafaya mücadele ediyoruz.

Taşköprüspor olarak genç bir kadromuz ile sezon başından beri ciddi olumsuzluklarla uğraştık uğraşmaya da devam ediyoruz. Tesis, sakatlık, ekonomik sıkıntılar ve hakem hataları oldu ama geriye dönüp bakmadan aynı azim ve inançla devam ediyoruz. Daha neler yapabiliriz konuşarak ve geleceği düşünerek takımı buraya kadar taşıdık. İlk yılımıza rağmen başarılı da olduğumuza inanıyoruz.

Kalan 4 haftayı en iyi şekilde mücadele ederek hedefimize ulaşmak istiyoruz.

Gelelim derbi maçına…Bu maça yine değinmeden edemeyeceğim statü gereği çok büyük önem taşıyor. Çok zor bir grupta mücadele ettiğimiz için bana göre bu maç bile düşmeyi kalmayı şampiyon olmayı etkilesede kesinleştirmeyeceği için sonuç ne olursa olsun hiçbir şey bitmiş olamayacak.

Bütün bu gelişmelerin arasında bu maça en özel şekilde hazırlanıp Gazi stadyumunda kazanan taraf olacağımıza inancım sonsuz ve futbolcu kardeşlerimize çok güveniyoruz.

Dostluk içinde geçeceğine inandığım bu mücadelenin hak edenin kazandığı bir maç olmasını diliyorum.

İlk yarı oynanan maçta her iki takım arasında da dostluk içinde geçen karşılaşmayı son dakikalarda bir gol atarak kazanmayı bilmiştik. Umarım yine aynı şekilde sonuçlanır ve yine biz galip geliriz. Bu kritik haftalarda hakem hatalarının yada başka olumsuzlukların konuşulmayacağı sadece futbolun konuşulacağı ve dillere destan bir maç olmasını yürekten temenni ediyorum. Her iki takımımıza başarılar diliyorum. Bu hafta kazanan Kastamonu şehri olacaktır diye düşünüyorum diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.