enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sağlıklı Yaşam İçin Dikkat Etmeniz Gereken 5 İpucu

Sağlıklı Yaşam İçin Dikkat Etmeniz Gereken 5 İpucu
18 Ağustos 2022 13:02
A+
A-

Sağlıklı bir yaşam için atabileceğiniz tonlarca kademeli adım vardır. Şimdi yapacak çok şey gibi görünebilir, ancak bulunduğunuz yerden başlarsanız, sizi olmak istediğiniz yere götüren daha sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları oluşturmaya başlayabilirsiniz. Daha sağlıklı bir yaşam için bugün uygulamaya başlayabileceğiniz beş ipucu!

1. Küçük Diyet Değişiklikleri Yapın

Abur cuburları kesmeye çalışıyorsanız, yavaş yavaş başlayın. Bir abur cubur maddesini ortadan kaldırabilir ve meyve ve sebze gibi besleyici yiyeceklerle değiştirebilirsiniz. Sağlıkla ilgili hedeflerinize devam etmek için yemek sonrası sağlıklı alışkanlıklar edinebilirsiniz . Kendimize beslediğimiz yiyeceklerin, ne istediğimizi etkilediğini unutmayın.

Bir parça brokoliyi asla gerçekten istemeyebilirsiniz , ancak daha sık sağlıklı yiyecekler yerseniz, bunları kendiniz için yaptığınız yemeklere daha sık dahil etmek isteyeceksiniz. Bunun çok büyük bir sıçrama olduğunu biliyorsanız, diyetinizi bir gecede değiştirmeyin.

Sağlıklı yemekler yeme konusunda daha rahat olana kadar diyetinize daha sağlıklı yiyecekler eklemeye başlayabilirsiniz . Sonunda, geçmişte yapmamış olsanız bile sağlıklı yiyeceklerin tadını çıkarmayı öğreneceksiniz. Hatta hafta sonları arkadaşlarınızla ve ailenizle dışarıda yemek yerken olduğu gibi daha rahat yemek yemek için belirli saatler bile belirleyebilirsiniz.

 2. Kendinize Karşı Sabırlı Olun

Sağlıklı yaşamak için ne yaparsanız yapın, kendinize çok sert davranırsanız, her eylem on kat daha zor olacaktır. Herkes sağlığıyla ilgili iniş çıkışlar yaşar. Her zaman sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmeyi bekleyemezsiniz. Ara vermek istediğiniz tatiller, etkinlikler ve günler var! Kendinize lütuf verin ve bulunduğunuz yerde kendinize karşı sabırlı olun. Kendine ne kadar şefkat gösterirsen, kendini toparlaman o kadar kolay olur.

3. Sorumluluktan Kaçmayın

Sorumluluk, ne kadar hızlı ilerleme kaydettiğiniz konusunda büyük bir fark yaratabilir. İlerlemenizin bir günlüğünü tutabilirsiniz. Sağlıklı bir yaşam için sorumluluk arkadaşı olmak isteyen bir arkadaşınızla çalışabilirsiniz. Hangi şekilde size en mantıklı geliyorsa, sürece bağlı kalmak için daha fazla dahil olmak için günlük olarak nasıl yaptığınızı takip edin.

4. Biraz Egzersiz Yapın

Günlük egzersiz genel sağlık için gereklidir. Günlük egzersizin önemli sağlık faydalarından yararlanmak için sporcu olmanıza gerek yok. Mahallenizde on dakikalık bir yürüyüş bile zihinsel berraklığı artırabilir, stresi azaltabilir ve kaslarınızı güçlendirebilir. İşinize yarayan ve günlük işlerinize dahil etmeyi dört gözle beklediğiniz egzersiz rutinlerini seçin. Egzersiz yaparken müzik veya podcast dinleyin veya bir arkadaşınızla gidip bir sohbet başlatın. Vakit geçirmek için her şey iyidir!

5. Makul Hedefler Belirleyin

Çok karmaşık veya iddialı hedefler belirlemeye çalışırsanız, gelişme yolunda ilerlemeyi bırakın, başarılı olma olasılığınız da düşer. Hedeflerinizi makul hale getirirseniz, sürekli bir motivasyon hissedeceksiniz ve muhtemelen daha iyi sağlık yolunda ilerlemeye devam edeceksiniz. Bu nedenle, kas inşa etmeye, kilo vermeye vb. çalışıyorsanız, başladığınız yer için pratik olan hedefler seçin.

Daha sağlıklı bir yaşam için gerçekçi, pratik ve motive edici değişiklikler uygulayın. Bunu yapabilirsin!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.