enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sadaka Malın Bereketini Nasıl Artırır (Cumanız Mübarek Olsun)

Sadaka, İslami bir terimdir. Ve Dini bir vecibedir. İslamiyet’e göre ihtiyaç sahiplerine yapılan maddi yardım manasını taşımaktadır. Allah rızası için fakir kimselere verilen mal, para, ilim gibi insanın muhtaç olduğu herhangi bir şeye “sadaka” denir.

Sadaka Malın Bereketini Nasıl Artırır (Cumanız Mübarek Olsun)
9 Haziran 2022 22:30
A+
A-

Bismillahirrahmanirrahim;

Cuma’yı Beklerken

SADAKA MALIN BEREKETİNİ ARTIRIR

Esselamü aleyküm! Kıymetli kardeşlerim!

Cuma günü arefesindeyiz. Zilkade, hac ayları arasında. Mübarek günlerin feyiz ve bereketinden azami derecede faydalanabilmek için Allah Rasülü’nün (s. a. v.) Hadislerinden bir demeti okuyup onlarla amel etmeye ne dersiniz?

1. Ey insanlar! Alemlerin Rabb’ına hüsnü zanda (doğru inançta) bulunun. Zira, Rabbınız, kulunun zannına göre onu muamele eder. (Hz. Ebu Hureyre r. a.’den naklen)

2. Sizin yüzünüze övenlerin (meddahların) yüzüne toprak serpin. (Hz. İbni Ömer R. a.’den)

3. Uhud öyle bir dağdır ki, “Bizi sever, Biz de onu severiz. Siz, ona geldiğinizde meyvesinden yiyiniz. Oradaki “İdah ağacı”nın meyvesinden olsa bile. (İdah, dikenli büyük bir ağaçtır.) (Hz. Enes r. a.’den)

4. Kanınızı kameri ayın 19 veya 21’inde aldırın. Zira fazla kan icabında insanın ölümüne sebep olur. (Hz. İbni Abbas r. a.’den)

5. Cennet ve cehennem birbirinin varlığının haklılığı konusunda delil ileri sürdüler. Cennet, “Bana zayıflar ve yoksullar girer” dedi. Cehennem de, “Bana da cebbarlar (zorbalar, zalimler) girer” dedi. Sonra da, Allah cennet ve cehennem hakkında şöyle buyurdu:

Cehennem için, “Sen benim azabımsın, dilediğim kimseleri seninle cezalandırırım.” Cennet için de: “Sen Ben’im Rahmetimsin, dilediğim kimseye seninle Rahmetimi veririm. “Ey cennet ve cehennem! Sizin ikinizin de doldurulması Bana aittir” buyurdu. (Ebu Hureyre r. a.’den)

6. Size şu 3 sözü yeminle söyleyeyim ki: “Bir kulun malı sadaka vermekten dolayı asla eksilmez. Bir kul zulme uğrar da, zulme sabrederse Allah bu sebeple o kulun izzetini artırır. Bir kul da isteme kapısını açarsa, ona da fakirlik kapısını açar. (Hz. Ebu Keşbe r. a.’den)

7. Uhud Dağı cennet rükünlerinden bir rükündür. (Hz. Sehl İbni Said r. a.’den)

Allah hepimize İslam’ı öğrenmeyi ve öğrendikleri ile amel etmeyi nasip etsin! Allah’a emanet olunuz, benim can kardeşlerim!

Şakir Tarım
Gazeteci Yazar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.