enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Reflü Nedir? (Reflü Hakkında Bilmeniz Gerekenler)

Asit reflü, midenizdeki içerikler yemek borunuza geri döndüğünde meydana gelir. Bu eylem aynı zamanda asit yetersizliği veya gastroözofageal reflü olarak da adlandırılır.

Reflü Nedir? (Reflü Hakkında Bilmeniz Gerekenler)
1 Nisan 2022 18:40
A+
A-

Asit reflü, mide asitleri ve diğer mide içeriği yoluyla özofagusa geri döndüğünde ortaya çıkan oldukça yaygın bir durumdur. LES, yemek borusunun mideyle birleştiği sindirim sisteminde bulunan kaslı bir halkadır. LES, yuttuğunuzda mideye yiyecek girmesine izin vermek için açılır ve ardından mide içeriğinin yemek borusuna yükselmesini önlemek için kapanır. LES zayıf veya hasarlı olduğunda düzgün kapanmayabilir. Bu, zararlı mide içeriğinin yemek borusuna geri dönmesine izin vererek asit reflü semptomlarına neden olur. Haftada ikiden fazla asit reflü semptomlarınız varsa, reflü bilinen bir durumunuz olabilir. Tedavi edilmezse bazen ciddi komplikasyonlara neden olabilir.

Yaygın  reflü belirtileri

Mide Ekşimesi

Mide ekşimesi, asit reflünün en yaygın belirtisidir. Mideniz mide asidinin yıpratıcı etkilerinden korunur. Alt özofagus sfinkteriniz mide asidinizin midenizden yemek borunuza sızmasını engellemiyorsa, göğsünüzde ağrılı bir yanma hissi yaşayacaksınız. Mide ekşimesi rahatsızlıktan acıya kadar değişebilir. Bununla birlikte, yanma hissinin şiddeti, yemek borusunda kalıcı veya kalıcı hasar olduğunu göstermez.

Ekşi Tat

Mide asidinin ters yıkaması boğazınızın arkasına veya ağzınıza kadar yükselirse, ağzınızda ekşi veya acı bir tada neden olabilir. Ayrıca boğazınızda ve ağzınızda yanma hissi olabilir. Bazı durumlarda, insanlar kusabilir bile. Bununla birlikte, yetişkinlerde kusma nadirdir. Gastroözofageal reflü olan bebekler ve çocuklar tekrarlayan yetersizlik yaşayabilir. Bu, 18 aylıktan küçük bebeklerde zararsız ve tamamen doğal olabilir. Ulusal Sindirim Hastalıkları Bilgi Takas Merkezine göre, tüm bebeklerin yaklaşık yarısı yaşamın ilk üç ayında reflü yaşar.

Mide Yanması

Mide Yanması, midenizin üst orta kısmında yanma hissi ve rahatsızlıktır. Hazımsızlık olarak bilinir. Mide ekşimesi dispepsi belirtisi olabilir. Ağrı aralıklı olabilir.

Yutma Güçlüğü

Yutma zorluğu veya disfaji, her yıl 25 yetişkinden en az 1’ini etkiler. Bu, yutkunmanın zor veya ağrılı olduğu bir durumdur. Disfajinin birçok potansiyel nedeni vardır. 

Boğaz Ağrısı

Asit reflü boğazı tahriş edebilir. Yaygın semptomlar şunları içerir:

Boğaz ağrısı

Boğuk ses

Boğazınızda bir yumru hissi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.