enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Rafine Şeker Nedir? (Rafine Şekerin Sağlığımıza Olumsuz Etkileri Nelerdir?)

Son dönemde, şekere ve sağlığa zararlı etkilerine yoğun bir şekilde odaklanıldı.

Rafine Şeker Nedir? (Rafine Şekerin Sağlığımıza Olumsuz Etkileri Nelerdir?)
23 Mart 2022 14:56 | Son Güncellenme: 23 Mart 2022 14:57
A+
A-

Rafine şeker alımı obezite, tip 2 diyabet ve kalp hastalığı gibi durumlarla bağlantılıdır. Yine de, çeşitli yiyeceklerde bulunur, bu da özellikle kaçınılmasını zorlaştırır. Ayrıca, rafine şekerlerin doğal şekerlere kıyasla nasıl olduğunu ve benzer sağlık etkilerinin olup olmadığını merak edebilirsiniz.

Rafine şeker nasıl yapılır?

Şeker, meyveler, sebzeler, süt ürünleri, tahıllar ve hatta kabuklu yemişler ve tohumlar dahil olmak üzere birçok gıdada doğal olarak bulunur. Bu doğal şeker, şu anda gıda arzında bol miktarda bulunan rafine şekeri üretmek için ekstrakte edilebilir. Sofra şekeri ve yüksek fruktozlu mısır şurubu (HFCS), bu şekilde oluşturulan rafine şekerlerin iki yaygın örneğidir.

Birçok olumsuz sağlık etkisi

Sofra şekeri ve HFCS gibi şekerler, şeker içerdiğinden şüphelenmeyeceğiniz pek çok gıda da dahil olmak üzere çeşitli gıdalara eklenir. Böylece, bir dizi zararlı sağlık etkisini teşvik ederek diyetinize gizlice girebilirler. Örneğin, özellikle şekerli içecekler şeklinde büyük miktarlarda rafine şeker tüketmek, sürekli olarak obezite ve aşırı karın yağı ile bağlantılıdır, bu da diyabet ve kalp hastalığı gibi durumlar için bir risk faktörüdür. Özellikle HFCS ile zenginleştirilmiş gıdalar, vücudunuza ne zaman yemek yemeniz ve ne zaman durmanız gerektiğini bildiren bir hormon olan leptine karşı direnç kazanmanıza neden olabilir. Bu, rafine şeker ve obezite arasındaki bağlantıyı kısmen açıklayabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.