enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Pancarın faydaları nelerdir? (Pancarın sağlığa faydaları nelerdir?)

Pancarın faydaları nelerdir? Pancarın sağlığa faydaları nelerdir?

Pancarın faydaları nelerdir? (Pancarın sağlığa faydaları nelerdir?)
6 Mart 2023 13:53 | Son Güncellenme: 6 Mart 2023 14:11
A+
A-

 Yöresele Lezzetler

 Pancarın yaprakları ve kökleri, hücre hasarıyla savaşan ve kalp hastalığı riskini azaltan antioksidanlar da dahil olmak üzere besinlerle doludur. Pancarlara canlı rengini veren güçlü bir antioksidan olan betalain içeren birkaç sebzeden biridir. Betalainler iltihaplanmayı azaltır ve kansere ve diğer hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olabilir.

İşte pancarın sağlığa yararları

Pancar, iltihaplanmayı azaltan ve hücreleri hasardan koruyan birçok yararlı bitki bileşiğine sahiptir . Pancarın diğer sağlık yararlarından bazıları şunlardır:

Dayanıklılığı Artırın

Pancar ve suyu, egzersiz sırasında kalbinizin ve ciğerlerinizin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Pancardan elde edilen nitrik oksit, kaslarınıza giden kan akışını artırır. Bazı sporcular, performanslarını artırmak için egzersiz yaparken pancar yerler veya pancar suyu içerler .

Kalp Hastalıklarını ve İnmeyi Önleyin

Pancar, hücrelerin büyümesine ve çalışmasına yardımcı olan folat (B9 vitamini) açısından zengindir. Folat, kalp hastalığı ve inme riskini azaltabilen kan damarlarındaki hasarı kontrol etmede önemli bir rol oynar .

Düşük Kan Basıncı

Pancar , vücutta nitrik okside dönüşen nitrat bakımından doğal olarak yüksektir . Bu bileşik, kan damarlarının gevşemesine ve genişlemesine neden olarak kan basıncını düşürür.

Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirir

Pancar lif bakımından yüksektir ve bağırsaklarınızdaki iyi bakterilerin büyümesini destekler . Sindirim sisteminizde bol miktarda sağlıklı bakteri olması, hastalıklarla savaşmanıza ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olur . Lif ayrıca sindirimi artırır ve kabızlık riskini azaltır .

Beslenme

Pancar besinleri, kan damarlarınızı sağlıklı tutmaya yardımcı olan bir vitamin olan folat ve kalbinizi korumaya yardımcı olan potasyum içerir.

Pancar ayrıca mükemmel bir besin kaynağıdır.

C vitamini
A vitamini
Potasyum

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pancar, böbrek taşlarına yol açabilen oksalat bakımından yüksektir. Böbrek taşınız varsa , pancardan kaçının veya sadece nadir bulunan bir tedavi olarak yiyin. Oksalatlar ayrıca bir artrit türü olan gut hastalığına da katkıda bulunabilir , bu nedenle risk altındaysanız pancar tüketmeden önce doktorunuza danışın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.