enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Rüya Tabirleri: Rüyada Ateş Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada ateş görmenin tabiri, müjde, sevinç, korku, kabus, harp, azap, hapis, zarar, günah ve bereketle yorumlanır. Rüyada Ateş aynı zamanda evlenmeye, ağızdaki ateş kaygı ve tasaya delildir.

Rüya Tabirleri: Rüyada Ateş Görmek Ne Anlama Gelir?
A+
A-

Rüyada ateş yanarken görmek ne anlama gelir? Rüyada ateşi söndürmek ne anlama gelir? Gece ateşe su dökmek ne olur? Rüyada ateş Görmek Diyanet, Rüyada ateş yandığını görmek,

RÜYADA ATEŞ GÖRMEK NE ANLAMA GELİR?

  Rüyada ateş, beşaret, sakınca ve hapisle, hasarat ve ziyâ, günah ve bereketle yorumlanır.

İnsanın kendi kalbinde ateş bulunduğunu görmesi; aşk ve sevgi, üstün gelen bir sevdaya, sevgilisiyle vaki olacak ayrılığa işarettir.

Karanlık gecede halka yol göstermek için ateş yakması demek, onun bilime erişmesi anlamındadır.

Karanlık yokken, yol üzerinde ateş yakması; onun bid’at şeylerle uğraşması, kendisini ateşe ibâdet ediyor görmesi; cenk ve kavgayı sevmesine, günahkârlıkta şeytana hizmet etmesine, kış gününde ateş yakması ve ısınması, onun zengin olmasına,

 Rüyada ateş yediğini görmesi; yetim mali veya haram mal yemesine,

 Rüyada ateşe girdiğini görmesi; hapsolmasına, malindan dolayı hüsrana uğramasına, yahut da cehenneme girmesine sebep olur. Bu kimsenin günah işlemekten kaçması lâzımdır.

Rüyada ateşe girip çıktığını görmesi, cennete girmesine delildir.

Rüyada Parlak ve hayali bir ateş görüp, ateş etrafında bir topluluk bulunduğunu müşahade etse; topluluğun berekete kavuşmasına delâlet eder.

Rüyada Çölde ateş görüp o anda bir sükûnet hâsıl olup kalbine rahatlık gelse, o, vahşet ve yalnızlıktan huzura kavuşacağına,

Rüyada Ateşin hububat ve mahsulâtı yaktığını görmesi: Hububat fiyatlarının yükselmesine,

Rüyada Tenceresiz bir ateşin yakılmakta olduğunu görmesi: Evini koruyan bekçi ve geleceğine,

Rüyada Kaya kapıcısını tahrik ederek menfaat yerine, ondan zarar g pısı önünde dumansız ateş yandığını gören bir kimse, hacca gider.

 Rüyada Ateş aynı zamanda evlenmeye, ağızdaki ateş kaygı ve tasaya delildir.

Rüyada Bir mahalle veya şehre ateş düştüğünü görmek: Ateşin palasından korku hissedilir, ateşin eriştiği her yer mahvolur.

Rüya; o yerde bir harbin vukuundan veya veba gibi helâk edici hastalık ile kabarcık ve çiçek hastalıkları- nın salgın halini alacağına delildir.

 Rüyada Ateşin gökten düştüğünü görmek: (şehir halkının çok şiddetli ve dehşetli bir sıkıntıya düşeceğine,

 Rüyada Ateşin semaya çıktığını görmek: Ora halkının fütürsuzca suç işlemesine, Yüce Allah’a iftira ve bühtanda bulunmasına, ısınmak veya başkasını ısıtmak için ateş yakıyor görmesi halinde: O kimsenin bir şeyi tahrik ederek on- dan istifadesine, dolayısiyle sefaletten kurtulacağına işarettir.

Rüyada Ateş üzerinde kebap yaptığınızı görürse; Onun halkını kaybedecek bir söz sarf edeceğine, kebaptan yediğini görürse; rızka erişeceğine,

 Rüyada Ateşte bir çömleği kaynatıyorsa; hizmetçi veya işlerine bakan bir kimse tarafından gelecek menfaattan mahrum olacağına delildir. Ateşin elbise veya azasından birini yaktığını görmesi: Onun elbise veya azaya nisbet olunan bir şeyden dolayı bir musibete uğrayacağına; hayali ateş, korku halinde bulunan bir kimse için emniyet ve selâmete delâlet eder.

 Rüyada Kendi evinden ateşin çıktığını görmesi halinde, onun bir vilâyete vali tayin edileceğine, veya ticaret ve sanatında kuvvetine, kendi ateşinin aydınlığı batıdan doğuya kadar dünyayı aydınlatıyor gördü ise, onun batı ve doğuda anılacağına, büyük bir şöhretle bilime erişeceğine, ateşin evine düştüğünü görmesi halinde ise; ucuzluk, bolluk ve nimete kavuşacağına; başından ateşin yükseğe kalktığını ve ateşin parlaklığını görmüş de, eşi de hamile ise, çok güzel bir erkek çocuğa malik olur. Bu sebeple de ken- disi hayır yolunda yükselerek, karısından da sevgiye mazhar olur.

 Rüyada Dağbaşında ateş yaktığını gören kimse, parlaklığı nisbetinde mane- viyatının sağlamlığına, Allaha yakınlığına, gaipte veya gurbette ise, salimen yurduna döneceğine alâmettir.

RÜYADA ATEŞ BÖCEĞİ GÖRMEK: Rüyada ateş böceği görmek: Kısa bir zaman içinde çok sevineceğinize ve sıhhatinizin düzeleceğine işaret eder.

RÜYADA ATEŞLENMEK: Rüyanızda hastalıktan ateşler içinde yandığınızı görmek: Yakın bir zamanda büyük bir işe atılacağınıza ve büyük mevkiye geleceğinize dalalettir.

 

(Kaynak: İslami Rüya Tabirleri Ansiklopedisi İmam-ı Nablusi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.