enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Olmak İstediğiniz Kişi Olmanın Yolları Nedir?

Her insan benzersiz ve eşsiz. Herkesi dış görünüşün yanı sıra asıl benzersiz kılan şey karakteri ve ruhsal dünyasıdır. Siz de benzersiz bir kişisisiniz. Ama bazen kendinize objektif bir gözle baktığınızda hala tam olarak olmak istediğim kişi değilim dediğiniz anlar oluyor mu? Mutlaka oluyordur. Peki bu cümleyi söylediğiniz anları en aza indirmek hatta yok etmek ister misiniz? Cevabınız evet ise Kastamonu Haber olarak sizlere olmak istediğiniz kişi olabileceğiniz ipuçlarını sunuyoruz…

Olmak İstediğiniz Kişi Olmanın Yolları Nedir?
2 Ocak 2024 16:03
A+
A-

İşte Madde Madde Olmak İstediğiniz Kişi Olmanın Yolları

 

  • Sizi benzersiz kılan şeyleri yazın

Olmak istediğiniz kişiyi kafanızda tam olarak belirlemeden önce, sizi öne çıkaran şeyin ne olduğunu bilmek çok önemlidir. Sizi farklı kılan şeyin ne olduğunu öğrenmek, farklılaşma adı verilen bir süreçtir ve kendinizi keşfetmenin önemli bir parçasıdır. Herkesin kendisini çevresindeki insanlardan farklı kılan özel yetenekleri vardır. Kim olduğunuzun temel parçası olan olumlu nitelikleri listeleyerek, kendinizi etrafınızdakilerin potansiyel toksik etkisinden ve baskısından ayırırsınız

  • Sizi neyin mutlu ettiğini tanımlayın

Sizi gülümseten her şeyi düşünmeye çalışın. Belki bir müzik aleti çalarken kendinizi tatmin olmuş hissedersiniz, belki de doğada olmaktan keyif alırsınız. Hayatta keyif aldığınız her şeyin bir listesini yapın. Daha sonra kendinize bunların sizi neden mutlu ettiğini sorun. Yoğun zamanlarda sizi rahatlatıyorlar mı? Sıkıcı olan bu hayatta size heyecan mı sağlıyorlar? Sizi neden mutlu ettiklerini ortaya çıkararak, sizi neyin mutsuz ettiğini de öğrenebilirsiniz.

  • Sizi neyin geride tuttuğunu keşfedin

Korkular, kaygılar, güvensizlikler ve özeleştiri, kendinizi daha iyiye doğru değiştirmenizi engelleyebilir. Bu tür kendinize zarar veren düşünceler, daha kendinizi yeniden keşfetmeye başlamadan önce sizi durdurur. Ne zaman bir korku patlaması ya da kendinizden şüphe hissederseniz kendinizi durdurun ve “Neden böyle hissediyorum?” diye sorun. Neden gergin olduğunuzu öğrendikten sonra bu güvensizliklerin ve engellerin üstesinden gelmek için adımlar atabilirsiniz.

  • Hedeflerinizi yazın

Olmak istediğiniz kişi olmadan önce bu yeni kişinin kim olduğunu anlamalısınız. Tüm arzularınızı ve hedeflerinizi kaydedin. Bu hedefleri mümkün olduğunca spesifik hale getirin. Her hedefiniz kendinize odaklanırken gerçekçi ve olumlu olmalıdır.

  • Kendinize başarısız da olabileceğinizi hatırlatın

Yeniden doğuşa giden bu yolda aksiliklerle karşılaşabilirsiniz. Başarısız olursanız durmayın ve pes etmeyin. Başarısızlığın öğrenmek ve büyümek için bir fırsat olduğunun farkına varın.

  • Kötü alışkanlıkları kırın

Kötü alışkanlıkları kırmak, davranışınıza yakından bakmayı ve kötü alışkanlığınızı neyin tetiklediğini belirlemeye çalışmayı içeren bir süreçtir. Ancak alışkanlığınızı tetikleyen şeyleri tespit ederek, döngüyü nasıl kıracağınızı öğrenerek ve işe yaradığında kendinizi ödüllendirerek kötü alışkanlıkları kırabilirsiniz.

  • Toksik ilişkileri kesin

Eski arkadaşlarınız ve tanıdıklarınızdan bazılarınızı sizi desteklemezse şaşırmayın. Hatta bazı insanlar değişmenin mümkün olmadığına sizi ikna etmeye çalışacak. Hatta ve hatta denediğiniz için kendinizi suçlu hissettirmeye bile çalışabilirler. Seçimlerinizi eleştiren insanlarla tartışmayın onlardan uzaklaşın.

  • Kendinizi sanki o yeni insan olarak sevmeye başlayın

Her gün kendinize, sizi harika bir insan yapan şeyin ne olduğunu hatırlatın. Bunu aynada kendinizi överek ya da kendinize olumlu notlar yazarak yapabilirsiniz. Daha yüksek pozitiflik, daha yüksek güven ve öz saygıya yol açar ve bireysel kişiliğinizde daha rahat olmanıza yardımcı olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.