enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Okul öncesi dönem neden önemlidir?

Bir çocuğun davranışı sıfır ile altı yaş arasında şekillenir. Bu nedenle bu dönemde onları uygun şekilde davranmak çok önemlidir.

Okul öncesi dönem neden önemlidir?
20 Nisan 2022 17:08 | Son Güncellenme: 20 Nisan 2022 17:10
A+
A-

Bir çocuğun davranışı sıfır ile altı yaş arasında şekillenir. Bu yüzden bu dönemde onları uygun şekilde davranmak çok önemlidir. Bir çocuk bir kez bu yaş aralığında zihinsel, ahlaki ve ruhsal olarak iyi eğitilmesi ve davranılması çok önemlidir. Bir çocuğun davranış şekli, tutumu, her şeyi sıfır ile altı yaşları arasında şekillenir. Bir çocuğun ana dilini öğrenmesi gerekir, ancak bunu İngilizce ile birlikte yapması genellikle daha iyi bir seçenektir. 

Okul öncesi çocuklara uygun entelektüel ve ahlaki eğitim vermenin Arzumuz, çocukların topluma büyük bir değer kazandırmak için zihinsel, ahlaki ve ruhsal olarak doğru bir şekilde yetiştirmek.

Okul öncesi eğitim neden önemlidir?

Çocukların anaokuluna giderek çok şey kazandığı bir gerçek. Okul öncesi dönemde sayılar, harfler ve şekillere maruz kalıyorlar. Ve daha da önemlisi, nasıl sosyalleşeceklerini öğreniyorlar, diğer çocuklarla iyi geçiniyor, paylaşıyor ve bir şeylere katkıda bulunuyorlar. Her çocuk anaokuluna başlamadan önce bir tür grup deneyimine sahip olmalıdır. Müzik ve jimnastik dersleri harika ama anaokullarının yaptığı, daha az resmi sınıfların yapmadığı şey çocuklara nasıl öğrenci olunacağını öğretmek. Çocuğunuz elini kaldırmayı, sırayla almayı ve öğretmenin dikkatini paylaşmayı öğrenecek. Dahası, genellikle müzik veya beden eğitimi dersinde kalan annesinden nasıl ayrılacağını öğrenecek. Bütün bunlar anaokuluna geçişi kolaylaştırır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.