enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Bozkurtta Yıkılan Geçici Köprü Neden Yapılmıyor?

Bir ay kadar önce Kastamonu Bozkurt ilçesinde kar sularının erimesi sonucunda Ezine çayı su seviyesi bir hayli yükselmiş ve geçici köprüler yıkılmıştı. Yıkılan geçici köprülerin bazıları yapılırken özellikle Bozkurt Bayram Gazi mevkiinde yıkılan geçici köprüye hiç bir işlem yapılmadığından dolayı çevre köylüler çok zor durumda kaldılar. İşte bu mağduriyetten dolayı yıkılan köprünün başında bir basın açıklaması yapıldı.

Kastamonu Bozkurtta Yıkılan Geçici Köprü Neden Yapılmıyor?
20 Nisan 2022 15:17
A+
A-

Saadet Partisi Kastamonu Bozkurt İlçe Başkanı Mustafa Çukurkol; Bir ay kadar önce selde zarar gören ve yıkılan geçici köprü için bir basın açıklaması yaparak yetkileri göreve davet etti.…

İşte Saadet Partisi Bozkurt ilçe başkanı Mustafa Çukurkol’un yaptığı açıklama…

Muhterem basın mensupları saygıdeğer vatandaşlarımız.

Malumunuz ilçemiz 11 Ağustos’ ta ağır bir sel felaketi yaşadı. Selin izlerini hâlâ ilçemizde ve köylerimizde etkisi görülmektedir. Son olarak bundan yaklaşık bir ay önce kar sularının hızlı erimesi ile, Ezine çayı su seviyesi bir hayli yükselerek geçici köprülerimize zarar vermiştir. Bunlardan birkaçı onarılarak hizmete girmesine rağmen, üç köyü Bozkurt ilçemize bağlayan grup yolunun, Bayram Gazi mevkiindeki hasar gören geçici köprünün, bir aydır onarılarak hizmete girmemiş olması bölge halkını son derece sıkıntıya sokmuştur.

Malumunuz akaryakıt fiyatlarının da yüksek oluşu, alternatif yollar üzerinden köylere ulaşılması, köylülerimize ağır maliyet yüklemektedir.

İlçe merkezine ulaşmak isteyen köylülerimiz sekiz kilometre yerine 25-30 kilometre yol katetmek zorundalar.

Hal bu ki, bu kadar imkanların ilçemize seferber edildiği bir zaman diliminde, bu köprünün kısa zamanda onarılması gerektiğini düşünüyoruz.

Buradan yetkililerimize sesleniyoruz.

Sayın Kastamonu Valimize. Sayın Bozkurt Kaymakamımıza. İl Özel İdaresine. Köylere Hizmet Götürme Birliğine. Halkımız adına bir an evvel bu köprünün onarılmasını talep ediyoruz” dedi.

Saygılarımızla

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.