enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

EYT’lilerle Alay mı Ediliyor? (EYT’lilerde Moraller Bozuldu)

EYT’liler için yapılan farklı farklı açıklamalar EYT’lilerle alay mı ediliyor sorusunu gündeme getirdi.

EYT’lilerle Alay mı Ediliyor? (EYT’lilerde Moraller Bozuldu)
20 Nisan 2022 07:59
A+
A-

Daha önce hükümetin bakanları ve Ak Parti sözcüleri tarafından 2022 Mayıs ve Haziran aylarında TBMM’de düzenleme yapılacağı açıklanan EYT konusunda Bakan Vedat Bilgin’in yaptığı son açıklama kafaları iyice karıştırdı ve moralleri de bozmuş oldu.

Sene başında açıklama yapan Ak Parti grup başkanvekili Akbaşoğlu; Asgari ücret, emekli ve memur zamlarını çözüme kavuşturduk artık sıra EYT’de ve 2022 yılı içinde EYT konusunu da çözeceğiz diye konuşmuştu.

Yine daha önce Ankara Kuşu isimli sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; Ak Parti ve TBMM kulislerinden aldığı bilgiyi paylaşmış ve en geç 2022 Mayıs ve Haziran ayında EYT konusunun çözüme kavuşacağını belirtmişti.

9 Eylül 2021 tarihinde TGRT’de “Çare Ne?” programına katılan Türkiye Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Yücel Koç’un 2023 seçimlerinden önce EYT’in kesin bir şekilde çıkacağını söylemesi ve, “EYT çıkacak. Belgen var mı diyorlar, bu işin belgesi olmaz. Görüşüldü, konuşuldu, dinledik. Güvenmediğimiz kişiler olmasa zaten yazmazdık. 2019 seçimlerinden edinilen tecrübeler ışığında 2023’e giderken bu konuların yeniden gözden geçirildiği, bununla ilgili yapılabilecek ne varsa, bunların masaya konduğunu, konuşulduğunu ve çözmek için çok ciddi bir irade olduğunu söyleyebilirim” iddiası sosyal medyada ve EYT’liler arasında bir heyecan yaratmıştı.

Koç’un iddiası kimi sitelerce “EYT’lilere müjde”,EYT sorunu çözülüyor” gibi yoruma dayalı başlıklarla duyurulmuş hükümet ve Ak Parti sözcüleri de bu açıklamalara paralel açıklamalar yapmışlardı.

PEKİ ŞİMDİ NE DEĞİŞTİ?

“BAKAN BİLGİN GÜNDEMİMİZDE EYT YOK”

NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen’in gündeme ilişkin sorularını canlı yayında cevaplayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge, emeklilerin bayram ikramiyesi gibi bir çok merak edilen konuya açıklık getirdi. Bu konulardan biri de EYT konusu olurken Bakan Bilgin’in verdiği cevap EYT çalışması bekleyen milyonlarca vatandaşı üzdü.

 

Ahmet Ergen, Bakan Bilgin’e “EYT ile ilgili hükmettin bir planı bir niyeti var mı? Yani bir EYT çalışması olacak mı?” diye sordu

Bakan Bilgin ise bu soruya “Siyasetçilerin EYT ile ilgili açıklama yapması gayet doğal ancak şu anda bizim gündemimizde bu konu yok.” şeklinde cevap verdi.

EYT’LİLERDE MORALLER BOZULDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı bu son açıklama milyonlarca EYT’lileri üzerken EYT’lilerle alay mı ediliyor sorusunu gündeme getirdi.

15 Mayıs’ta İstanbul’da büyük bir mitinge hazırlanan EYT’liler bu açıklama ile kendilerini yok sayanlara karşı bu mitingte gereken cevabı vereceklerini belirttiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.