enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Öksürük nasıl geçer? Öksürüğe ne iyi gelir?

Öksürüğe ne iyi gelir? Doğal olarak öksürüğü ne keser? Gıcık ve öksürüğe ne iyi gelir?

Öksürük nasıl geçer? Öksürüğe ne iyi gelir?
2 Mayıs 2023 16:03 | Son Güncellenme: 2 Mayıs 2023 16:04
A+
A-
Öksürük vücudun Öksürük balgam veya yabancı tahriş edici maddeleri boğazdan temizlemek için kullandığı bir refleks aktivitedir. Peki öksürüğe iyi gelen doğal gıdalar nelerdir?

Bal

Bir veya iki çay kaşığı bal, mukus üretimini azaltabilir. Bal aynı zamanda mikropları da öldürür. Ancak bebeklerde gıda zehirlenmesinin nadir bir türü olan botulizme neden olabileceğini unutmayın. Asla 1 yaşından küçük çocuklara vermeyin.

Sıcak içecekler

Sıcak içecekler havasız bir kafayı rahatlatmaz, ancak öksürüğü oda sıcaklığındaki içeceklerden çok daha iyi yatıştırabilirler. Rahatlamak istiyorsanız sıcak çay veya su için.

Zencefil

Araştırmalar, zencefil kökü içindeki bazı saflaştırılmış bileşiklerin, solunum yollarınızı sıkıştıran kasları gevşetebileceğini gösteriyor. Zencefili çiğ yiyebilir veya öğütülmüş zencefil kökünü balla karıştırıp sıcak çaya karıştırabilirsiniz.

Su

Bol miktarda su içmek, öksürüğün sıyrıklarını yatıştırmak ve sizi sulu tutmakla kalmaz, aynı zamanda boğazınızdaki mukusu da inceltir. Öksürük ile bir şeyleri temizlemeniz gerekme olasılığı daha düşüktür.

Nemlendirici

Havayı nemli tutmak kuru öksürüğü önlemeye yardımcı olsa da, nemlendiricilere ekstra özen gösterin. Toz akarları 1 numaralı alerjendir ve koşullar çok nemli olduğunda en iyi şekilde gelişir. Nemlendiricileri temiz tutmazsanız içinde de küf oluşabilir. Her ikisi de öksürüğü iyileştirmek yerine daha da kötüleştirebilir.

Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye verme amacı taşımamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.