enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Necm Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Necm Sûresi, Mushaftaki sıralamada elli üçüncü, iniş sırasına göre yirmi üçüncü sûredir. İhlâs sûresinden sonra, Abese sûresinden önce Mekke’de nâzil olmuştur. Sadece 32. âyetinin Medine’de indiği rivayet edilmiştir, fakat bu âyetin öncesi ve sonrasıyla olan sıkı anlam bağı ve üslûp birliği bu rivayeti tereddüde açık bırakmaktadır

Necm Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları
1 Ocak 2023 00:00 | Son Güncellenme: 28 Aralık 2022 15:16
A+
A-

Necm Ne Demek?

Mekke döneminde inmiştir. 62 âyettir. Sûre, adını ilk âyetin başındaki “en-Necm” kelimesinden almıştır. Necm, yıldız demektir. Sûrede başlıca, Kur’an’ın vahiy eseri olduğu vurgulanmakta, herkesin yaptığının karşılığını göreceği, Allah’ın kudretinin delilleri konu edilmektedir.

Necm Sûresinin Konusu

Kur’an-ı Kerîm’in Allah tarafından Cebrâil vasıtasıyla Hz. Mu­hammed’e indirilmiş olduğu ve Hz. Peygamber’in Allah’tan aldıklarını sadakatle tebliğ ettiği ortaya konmakta, müşriklerin melekleri Allah’ın kızları, putları da melekleri sembolize eden varlıklar olarak kabul etme şeklindeki inançları mahkûm edilmekte, önceki peygamberlere gönderilen vahiylerle Resûlullah’ın getirdikleri arasındaki bazı ortak noktalara değinilmekte, inkârcılıkları sebebiyle helâk edilmiş geçmiş toplumlardan örnekler verilmektedir.

 

Necm Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Faydası, Gizemi ve Sırları

Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Her kim, Necm sûresini okursa, bana inanan ve inkâr edenlerin sayısınca on hasene verilir.” (Beyzâvî)

Necm sûresini, dilek ve hâceti için 21 defâ okuyan kimse, Allah-u Teâlâ Hazretlerinin izni ile muradına nail olur.

Necm sûresini okuyan kimseye Mekke’de Muhammed’i tasdik veya inkâr eden her kişiye mukabil on sevap verileceğine dair hadisin mevzû olduğu kabul edilmiştir.(Zemahşerî, IV, 35; Beyzâvî, IV, 211)

 

 

Kamer Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.