enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişinin 98. Yıl Dönümü

Hemen her bakımdan yeni bir yapılanmanın yaşandığı Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk, yurt gezilerine çıkmayı adeta gelenek haline getirmiştir. Atatürk, bu geleneği vefatından dört buçuk ay öncesine kadar da sürdürür. Yurdu gezmek yurdu tanımaktır. Yurdu gezmek, yurdun insanını, coğrafyasını, tanımaktır. Yurdu gezmek, yurdun insanıyla bilişmek, tanışmak, kaynaşmaktır. Yurdu gezmek, yurt için bir şeyler üretmektir. Atatürk, 23 Ağustos 1925’te Kastamonu ve İlçelerine ziyaretlerde bulunmak üzere şehrimize gelmişlerdir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişinin 98. Yıl Dönümü
23 Ağustos 2023 11:20 | Son Güncellenme: 23 Ağustos 2023 11:31
A+
A-

Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın Şapka ve Kıyafet İnkılabı Mesajı

  “Ağustos ayı, 1071’de Sultan Alparslan komutasındaki Selçuklu ordusunun Anadolu kapılarını açarak, bu toprakları sonsuza dek Türk Milletine vatan kılmasından bu yana Türk’ün zaferler ayı olmuş, İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan Büyük Taarruz, bu zaferler silsilesini taçlandırmıştır.
  Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde giriştiği bağımsızlık mücadelesini, bütün zorluklara ve mahrumiyetlere rağmen, sarsılmaz bir irade ve olağanüstü fedakârlıklarla kazanmayı başarmıştır.  Kastamonu’muzun, yüreği bağımsızlık ve vatan aşkı ve iman dolu güzel insanları, Çanakkale Savaşı’nda olduğu gibi, cephede verdiği şehitlerle ve Karadeniz sahilinden cepheye, “İstiklâl Yolu” üzerinden taşıdığı mühimmatla, Millî Mücadele’nin zafere ulaşmasına büyük katkılar yapmıştır. Bu fedakârlığı unutmayan Atatürk, Kastamonu halkının davetini kabul ederek, 23 Ağustos 1925’te Kastamonu’ya tarihî bir ziyarette bulunmuş, Şapka ve Kıyafet İnkılabını burada başlatmıştır.
  Kastamonu’muz, Çanakkale ve İstiklâl savaşlarında ortaya koyduğu bu vatan ve millet aşkını o zor zamanlarda olduğu gibi bugün de yüreğinde taşımaktadır ve daima taşımaya ve Türkiye Cumhuriyeti’nin, bu aziz vatan coğrafyasındaki en sağlam ayaklarından biri olmaya devam edecektir.
  Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Şapka ve Kıyafet İnkılabını başlatmak üzere Kastamonu’ya gelişinin 98. Yıldönümünü kutlarken, başta kendileri olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’mızın bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, sevgili Kastamonulu hemşehrilerime en içten sevgi ve saygılarımı, sağlık, huzur ve başarı dileklerimi arz ediyorum” dedi.
Hazırlayan: Kastamonu Haber ekibi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.