enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Muhalefetin İçindeki Farklı Söylemlerin Nedenleri Neler olabilir?

Millet İttifakını oluşturan Altı Parti ve liderleri 28 Şubat tarihinden beri her ay bir partinin ev sahipliğinde “ALTILI MASA” da toplanıp ilkeler ve Cumhurbaşkanı adaylığı noktasında istişarelerde bulunuyorlar. Ve bu işi de iktidar yandaşlarının tuzaklarına, yalanlarına ve tahriklerine rağmen çokta güzel götürüyorlar.

Muhalefetin İçindeki Farklı Söylemlerin Nedenleri Neler olabilir?
21 Eylül 2022 16:18 | Son Güncellenme: 21 Eylül 2022 16:20
A+
A-

Ancak son zamanlarda özellikle CHP ve İYİ Parti milletvekili veya bu partilere yakın gibi duran bazı isimler yandaş medyanın ekmeğine yağ sürercesine “Altılı Masayı” ve sayın liderlerini zor durumda bırakacak açıklamalar yapmaya başladılar. Elbette bunlar tahmin ediliyordur ve önlemlerde alınıyordur.

Altılı Masa her ay toplanırken ve liderler bu işi gayet iyi götürürken ve hatta aday konusunda tuzağa düşmeyip sabırla istişarelere devam edip iktidar kanadını adeta sinir ederken, gereksiz vaatler ve lüzumsuz sözlerle her tutulan mikrofona görüş bildirip gündemi farklı yönlere çeken ve yandaş medyaya malzeme vermek için uğraşan bu kişilerin amacı ne olabilir diye düşünürken aklıma 1996 yılında TBMM’de geçen bir anekdot geliverdi. İşte o hikaye…

1996 yılında Ana Yol hükümeti güvenoyu almamasına rağmen TBMM başkanı Mustafa Kalemli’nin oylama sonucunu “Güvenoyu almıştır” diye duyurmasından sonra Refah Partisi, Prof. Dr. Mustafa Kamalak başkanlığında Anayasa mahkemesine başvurunca Anayasa Mahkemesi’ de ANAYOL’un “GÜVENOYU” almadığına karar verip Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz tarafından birazda zorla kurdurulan hükümeti düşürüvermişti…

Medyanın zorlamasıyla kurulan ANA YOL iktidarı güvenoyu alamayıp düşince, o zamanın Cumhurbaşkanı Rahmetli Süleyman Demirel görevi Refah Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’a vermek zorunda kalıvermişti.

Doğruyol Partisi genel Başkanı Tansu Çiller seçim öncesi ce sonrası Refah Partisi ile koalisyon kurmayacağını erkenden açıklayınca, Refah Partisi ilk görüşmeyi Anavatan Partisi ile yapmış ve hükümet kurma işi olumlu bir şekilde ilerliyordu. Genel başkanlar ve komisyonlar düzeyinde anlaşmalar sağlanmış artık kamuoyu Refah ve Anavatan Partisinin hükümet ortağı olmasına kesin gözüyle bakıyordu. Hatta kulislerde bakanlar bile açıklanmaya belli olmaya ve kamuoyuna sızmaya başlamıştı bile…

REFAH YOL NASIL KURULMUŞTU?

Kamuoyu artık hükümetin açıklanacağı günü beklerken beklenmedik bir sürpriz gerçekleşmişti. Eski Milli Selamet Partili ve Erbakan hocamızın dava arkadaşlarından Anavatan Partisi Genel Başkan yardımcısı Mehmet Keçeciler TBMM ’in de bir basın toplantısı düzenliyor ve Refah Partisi ile Anavatan Partisinin hükümet kurmaması gerektiğini ve kurulacak bu hükümete karşı olduğunu söylüyordu.

Anavatan Partisinden çatlaklar bekleniyordu ama eski MSP’li ve Refah Partisine yakınlığıyla bilinen Mehmet Keçeciler’den kimse bunu beklemiyordu. Herkes şaşkındı. Acaba Mehmet Keçeciler ne yapmaya çalışıyordu. Neden bu çıkışı yapma gereği duymuştu? Haberler durumu “FLASH” ve “SON DAKİKA” diye duyurmaya başlamışlardı. Çünkü kamuoyu Mücahit Erbakan ve Mesut Yılmaz’ın hükümeti kuracağına kesin gözüyle bakıyordu. Ancak son anda ne olduysa oldu Mesut Yılmaz birden geri çekilmek durumunda kalmış ve Refah Partisi ile Doğruyol Partisi Refah Yol hükümetini kurmuş ve sadece 11 ayda EFSANE hizmetler yapmışlardır…

Mehmet Keçeciler’in basın toplantısını TBMM’deki odasından seyreden Doğruyol Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve o yıllarda kamuoyunda sempatik tavırları ve epey yaşta olmasına rağmen yüzücülüğüyle tanınan ve Levent Kırca ve komedi programlarının vazgeçilmez ismi ama siyasetin duayeni ve ağabeyi Esat Kıratoğlu’na yanında bulunan bir gazeteci; Mehmet Keçeciler’in yaptığı bu olumsuz durumun ne anlama geldiğini sorar.

ESAT KIRATOĞLU’NUN CEVABI ÇOK ŞAŞIRTICI OLUR!

Gazetecinin bu sorusunu yılların tecrübeli ismi ve ağabeyi Esat Kıratlıoğlu şöyle yorumlar: Normalde Mehmet Keçeciler Refah ve Anavatan’ın hükümet kuramayacağını düşünüyordur. Ancak kurulma aşamasına gelince kendini gösterme gereği duymuştur. Gazeteci derki eee “bu hükümet kurulamaz” diyor ama

Esat Kıratlıoğlu: Keçeciler, ne derse desin. Aslında koalisyonun kurulacağını hissetti ve Genel Başkanlara “BENDE BURADAYIM” mesajı vererek “BANA BAKANLIK VERİN. YOKSA BU İŞİ BOZARIM” diye kendince pazarlık yapıyor” demiş.

Son günlerde Muhalefetin içinden bazı isimlerin ; Altılı Masayı ve Genel Başkanları zor durumda bırakan ve İktidar medyasının ellerini ovuşturan bu açıklamaları görünce bu olayı hatırladım.

Yıllardır muhaliflik yapan, ve iktidarı yerden yere vuran bu kişiler ve muhalefete muhalefet için kurulan partiler, tıpkı Mehmet Keçeciler gibi “BİZ BURADAYIZ VE BAKANLIK İSTİYORUZ” diye Millet İttifakına mesaj mı vermeye çalışıyorlar diye düşünmeden edemedim.!

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.