Miyop Nedir? (Miyop Belirtileri Nelerdir)
Miyop veya uzağı görememe, uzaktaki nesnelerin bulanık veya bulanık görünmesine neden olan bir kırma kusurunun neden olduğu bir göz rahatsızlığıdır.
Miyop veya uzağı görememe, uzaktaki nesnelerin bulanık veya bulanık görünmesine neden olan bir kırma kusurunun neden olduğu bir göz rahatsızlığıdır. Bu durum, bir göz doktoru tarafından yapılan bir göz muayenesi ile teşhis edilebilir.
Miyop semptomları ve nedenleri hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.
Miyop Nedir?
Miyop için kısaca uzağı net bir şekilde görememek diyebiliriz. Gözünüz ışığı doğru şekilde odaklamadığında kırılma hatası meydana gelir. Eğer miyop iseniz, gözün ışığı retinanın üzerine değil onun önüne odakladığı anlamına gelir. Retina, gözünüzün arkasındaki ışığı toplayan yüzeydir. Işığı, beyninizin görüntü olarak okuduğu elektriksel darbelere dönüştürür. Göz ışığı retinanın önüne odakladığında, bulanık görme ile sonuçlanabilir. Bunun nedeni, gözün şeklinin biraz anormal olmasıdır. Eğer miyopsanız, göz kürenizin biraz fazla uzun veya korneanızın çok yuvarlak olması muhtemeldir. Kornea, gözünüzün önündeki şeffaf örtüdür. Bu yapısal değişiklikler gözünüzün yanlış odaklanmasına neden olabilir.
Miyop Belirtileri
Miyopu olan kişiler, araba kullanırken odanın karşı tarafından televizyon izlemekte veya sokak işaretlerini net bir şekilde görmekte zorlanabilirler. Miyopu olan çocuklar ve gençler okulda beyaz tahtayı görmede veya okumada sorun yaşayabilir. Miyop belirtileri şunları içerebilir: uzaktaki nesnelere bakarken bulanık görme göz yorgunluğu, yani gözleriniz ağrıdığında veya yorgun hissettiğinizde uzaktaki nesneleri görebilmek için gözlerini kısmak baş ağrısı Miyop eğer hafifse, herhangi bir belirti fark etmeyebilirsiniz. Miyop görmeyi normal görme ile karıştırabilirsiniz. Yakını görememe semptomları genellikle gözlük veya kontakt lens tedavisi sonrasında kaybolur. Yeni gözlük veya kontakt lens reçetenize alışırken bir veya iki hafta boyunca baş ağrısı ve göz yorgunluğu yaşayabilirsiniz. Ayrılmış retina, katarakt ve glokom gibi diğer ciddi durumlar da bulanık görmeye neden olabilir. Görüşünüzde herhangi bir değişiklik veya görme alanınızda kayıp yaşarsanız, bir doktora görünün.
Herkes miyop olabilir
Miyop, çocuklarda ve ergenlerde görülme eğilimi daha yüksektir. Yetişkinler, çocukken bu duruma sahiplerse genellikle miyop kalırlar. Miyop görüşlülük için risk faktörleri şunları içerebilir: Yaş, miyop genellikle 6 ila 14 yaşları arasında başlar ve 20’li yaşlarınızın başına gelene kadar kötüleşmeye devam edebilir. Gözlerin bu yaşta büyüyor, bu yüzden gözlerinin şekli değişebilir. Şeker hastalığı. Yetişkinler, diyabet gibi belirli sağlık koşulları nedeniyle miyop olabilir. Kalıtsal olabilir. Yakın görüşlülük kalıtsal bir durum olabilir. Ebeveynlerinizden biri veya her ikisi miyopsa, sizin de miyop olma olasılığınız daha yüksektir.