enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Milli Muharip Uçak KAAN’a yerli motor geliyor!

Yerli ve milli üretim olan savaş uçağı KAAN, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, KAAN’ın yerli motorla donatılarak uçacağını duyurdu.

Milli Muharip Uçak KAAN’a yerli motor geliyor!
23 Şubat 2024 20:20
A+
A-

Türkiye’nin geleceği için oldukça önemli adımlardan biri olan 5. Nesil savaş uçağı projesi kapsamında KAAN, geçtiğimiz günlerde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Son zamanlarda savunma sanayisindeki gelişmelerle dikkat çeken ülkemiz, bu projeyle uluslararası arenada da adından söz ettiriyor.

Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin gerçekleştirdiği test uçuşları sonucunda Milli Muharip Uçağı KAAN’ın uçuş testleri başarıyla tamamlandı. KAAN’ın ilk uçuşunda herhangi bir sorun yaşanmaması büyük bir başarı olarak nitelendiriliyor.

KAAN’ın ilk uçuşu dünya basınında geniş yankı uyandırdıktan sonra TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil’den önemli bir açıklama geldi.

Kotil, milli savaş uçağı KAAN’ın ilk uçuşunun ardından “yerli motor” kullanılacağını duyurdu.

TRT Haber’e verdiği röportajda Kotil,

 ”İlk hedefimiz teslimat ve seri üretime başlamak. Ve Türk motoru da geliyor. Milli motorun uçağın teslim sürecine yetişmesini umuyoruz.

Yerli Türk motoru da geliyor. TEI, Ukrayna’daki firmalarla çalışıyor. Milli motorun uçağın teslim sürecine yetişmesini umuyoruz.” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.