enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Milli Futbolcu Hemşehrimiz Ömer Şişmanoğlu Kimdir ?

Milli Futbolcu Hemşehrimiz Ömer Şişmanoğlu Kimdir ?
22 Aralık 2021 22:30
A+
A-

Kastamonulu Ünlü Sporcular

Ömer Hasan Şişmanoğlu; 1989 yılında Almanya Hamburg’da dünya geldi. Amcası Almanya’ya yerleşen Ömer Şişmanoğlu’nun babası Hasan Şişmanoğlu haberleşme üzerine çalışıp emekli olur. Abisinin isteği üzerine Almanya’ya yerleşir. Şişmanoğlu ailesi aslen Kastamonu’ludur. Ömer Şişmanoğlu’nun en sevdiği yemek türü de Kastamonu ve ilçelerimizde de yaygın olan “Kulaklı Makarnayı” çok sevdiğini söylüyor.

Ömer Şişmanoğlu futbol kariyerine Hamburg’da yer alan Türk Amatör takımı SC Vatan Gücü ile adım atmıştır.
Sonrasında sırasıyla St. Pauli, Kayserispor, Antalyaspor, Beşiktaş, Eskişehirspor, Konyaspor formalarını giyen Ömer Şişmanoğlu 2015 sezonunda kiralık olarak top koşturduğu Antalyaspor’dan tekrar kulübü Beşiktaş’a dönüş yapmış ve 2016 sezonundan itibaren Beşiktaş formasını giymiştir. Süper Lig ekiplerinden Göztepe’de forma giymektedir.

C St. Pauli
2007 yılında Hamburg’un köklü ekiplerinden FC St. Pauli takımına transfer olan Ömer profesyonel futbol hayatına burda devam etmiştir

Dördüncü lig olan Oberliga Nord’da mücadele eden FC St. Pauli II ekibi ile futbol hayatına başlayan futbolcu, ilk maçına 11 Ağustos 2007’de SV Wilhelmshaven karşısında çıktı. O sezon 2. Bundesliga’da mücadele eden FC St. Pauli ekibi kadrosuna bir kez dahil edilen futbolcu, 14 Aralık 2007’de 1. FSV Main 05 karşısında 90. dakikada Ahmet Kuru’nun yerine oyuna dahil oldu.

Bir sonraki sezon birinci takımda daha fazla süre almaya başladı. 2. takımda ise 19 maçta 13 gol atarak, takımın bir üst lig olan Regionalliga’ya çıkmasına yardım etti.

Kayserispor
2009-2010 sezonunda Kayserispor ile anlaşmıştır ve 2013’e kadar süren dört yıllık sözleşme imzalamıştır.

9 Ağustos 2009’da Gençlerbirliği karşısında ilk maçına çıktı.

6 Aralık 2009’da Bursaspor ile oynanan maçta ilk kez ilk 11’de sahaya çıkan futbolcu, 3-0 kazandıkları maçın ilk golünü attı. Sezon sonuna doğru, ilk 11’de yer bulmaya başladı.

Sonraki sezon 25 maçta 7 gol atarken, Bucaspor ile oynadıkları maçta son yarım saat oyuna girip, attığı 2 golle maçı 2-0 kazandırdığı maç ve Eskişehirspor’u 2-1 yendikleri maçta attığı 2 golle dikkat çekti.

Antalyaspor
5 Eylül 2012′ de Medical Park Antalyaspor tarafından kiralandı.

Antalyaspor’da teknik direktörü Mehmet Özdilek’in kendisine verdiği şansı iyi değerlendiren Ömer, 2012-13 sezon boyunca sergilediği başarılı performansın ardından dikkat çekmiştir.

2012-13 sezonunda ligde ve kupada toplam 29 kez Antalyaspor formasını giyen Ömer Şişmanoğlu, kaydettiği 14 golle takımının gol yükünü sırtlamıştı.

Oyuna yedekten dahil olup attığı gollerle dikkat çeken futbolcu, ligde oynadığı 24 maçın sadece üçünde ilk 11’de sahaya çıkmış, attığı gollerin ikisini bu maçlarda kaydederken, diğer altı golü ise sonradan oyuna girdiği maçlarda kaydetmiştir.

Türkiye Kupası’nda ise 5 maçta 6 gol atarken, TKİ Tavşanlı Linyitspor’a hat-trick yapmıştır. Sezon sonunda Antalyaspor tarafından transfer edilmiştir.

Beşiktaş JK
2013-2014
26 Haziran 2013 tarihinde Beşiktaş ile 4 yıllık anlaşma sağladı.

Beşiktaş, bu transfer için Medical Park Antalyaspor’a 1 milyon 600 bin euro bonservis bedeli öderken, bu ücretin 500 bin euro’su Ömer’in eski takımı Kayserispor’a verilecek. Ayrıca Antalyaspor, Ömer Şişmanoğlu’nun sonraki satışından da yüzde 10’luk bir pay alacak.

Ömer Beşiktaş formasıyla ilk golünü Eskisehirspor’a kafa ile atmıştır.

Millî takım kariyeri
6 kez Türkiye U-21 millî takımına çağrılan Ömer Şişmanoğlu, 6 kez Türkiye U-21 millî takım formasını giymiştır ve bu müsabakalarda 1 gol kaydetmiştir.

3 kez de Türkiye A2 milli takımında forma giyen Ömer Şişmanoğlu, toplamda 9 kez A milli olmuş bu maçlarda 3 de gol atmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.