enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Gübre Fiyatlarına İndirim Geldi

Dolar kurunun düşmesi sonucu gübre fiyatı düşecek mi diye merak ediliyordu. Gübre fiyatları için ilk haber İGSAŞ tarafından geldi. Firma gübre fiyatları için indirime gittiğini duyurdu.

Gübre Fiyatlarına İndirim Geldi
22 Aralık 2021 16:52
A+
A-

Çiftçinin en büyük girdi maliyetlerinden biri olan gübre fiyatları için bu kez bir nebze olsun sevindirecek bir haber geldi. Dolar kuru bir miktar geri çekilince gübre fiyatları için de indirim olacak mı sorusu sıkça soruldu. İGSAŞ gübre fiyatları için yaklaşık yüzde 20 oranında bir indirime gitti.

GÜBRE FİYATLARI İÇİN İNDİRİME GİDİLDİ! İŞTE ORAN

Gübre fiyatları son aylarda yaşadığı zamlarla çiftçinin belini büktü. Yeni açıklanan dövize endeksli TL mevduatı programı sonrası dolar kuru geriye gelince gübre fiyatları içinde indirim olacak mı sorusu sıkça gündeme geldi. İGSAŞ olarak bilinen İstanbul Gübre Sanayii A.Ş. dolar kurundaki düşüşün ardından gübre fiyatları için indirime gittiğini açıkladı. Kompoze gübre ürünlerinde indirim yaklaşık yüzde 16,5 olurken ürede ise yaklaşık yüzde 20 oranında indirim yapıldı.

Gübre fiyatları için şirketten yapılan açıklamada, “İGSAŞ olarak Türk çiftçisinin yanında durmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlayan kurla mücadeleye tam destek veriyoruz.” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.