enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Mhp Yeni Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) , Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimler arifesinde üç il de dahil olmak üzere çok sayıda belediye başkanı adayını açıkladı. Kastamonu haber ekibimiz hazırladı

Mhp Yeni Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı
16 Ocak 2024 13:06
A+
A-

Mhp Yeni Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, 15 Ocak’ta yaptığı açıklamada partisinin Elazığ, Isparta ve Kars’ın yanı sıra 52 ilçedeki belediye başkan adaylarını açıkladı. Isparta’dan Yusuf Ziya Günaydın, Kars’tan Ötügen Senger aday gösterildi.

MHP’ye Kalan İller

MHP ve onun ana siyasi müttefiki iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), yerel seçimler için çeşitli seçim bölgelerinde işbirliği yapacaklarını açıklamıştı. MHP, aralarında İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu 28 büyükşehirde AKP’nin adaylarını destekleyecek. AKP de buna karşılık MHP’nin iki büyükşehir olan Manisa ve Mersin’deki adaylarını destekleyecek.

Ak Parti’ye Kalan İller

Yapılan kapsamlı işbirliği, MHP’nin aday çıkarmaktan kaçınarak AKP adaylarına destek vereceği büyükşehir dışı illere de uzanacak. Bu seçim bölgeleri arasında Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Zonguldak bulunuyor.

Kendi Adaylarını Çıkaracakları İller

22 ilde AKP ve MHP bağımsız olarak kendi adaylarını sunarak seçimlere katılacak. Bunlar Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat’tan oluşuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.