enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıya göre, bugün yağmur bekleniyor! Peki, hava durumu nasıl olacak?(İstanbul’da hava nasıl olacak?)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları, son değerlendirmeleri paylaşarak birçok ile yağmur uyarısında bulundu.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıya göre, bugün yağmur bekleniyor! Peki, hava durumu nasıl olacak?(İstanbul’da hava nasıl olacak?)
8 Aralık 2023 13:00
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Ülke genelinde (Doğu Anadolu’nun doğusu, Rize çevreleri ve Artvin kıyıları hariç) yağmur ve sağanak yağışlar ile Akdeniz kıyılarına özgü gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülmektedir. Yağışların Marmara’nın doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneybatısı, Çanakkale’nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli; Antalya’nın merkez ve batısı, Mersin çevreleri ile Adana’nın güney kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli; Antalya’nın doğusunda ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının Marmara ve Kıyı Ege’de mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilmektedir. Rüzgar genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ise yer yer kuvvetli (40 – 60 km/saat) esecektir.

Meteorolojik uyarılar doğrultusunda; kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir. Özellikle Antalya’nın doğusu ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir. Rüzgarın etkili olacağı bölgelerde ulaşımda aksamalar yaşanabileceğinden sürücülerin ve vatandaşların bu duruma karşı dikkatli olmaları gerekmektedir.

Bazı şehirlerimizde beklenen hava güncel hava tahminleri:

İSTANBUL °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR °C, 15°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA °C, 17°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON °C, 19°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden aralıklı sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 4°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.