enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Meteorolijiden Uyarı Geldi: Fırtına, Sağanak Yağış ve Kar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı 5 günlük hava durumu tahminine göre önümüzdeki iki gün, başta İstanbul olmak üzere yurdun batısında sağanak yağış bekleniyor. Hafta başından itibaren ise sağanak yağışlar yurdun tamamına yayılacak. Bugün İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne Çanakkale, Bursa, Yalova, Balıkesir, Manisa, İzmir, Uşak, Aydın, Denizli, Burdur ve Muğla’da sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan Antalya’da ise gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmininde bulunuldu.

Meteorolijiden Uyarı Geldi: Fırtına, Sağanak Yağış ve Kar Geliyor
12 Aralık 2021 08:32
A+
A-

 

Kastamonu ve ilçelerinde hava nasıl olacak? 5 günlük hava durumu hepsi bu haberimizde

Batı Bölgelerimizde Beklenen Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!

Rüzgârın Cuma gününden itibaren Marmara’nın batısı ve güneyi, Ege Bölgesi, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’in batı kesimlerinde güney yönlerden fırtına (50-70 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yer yer tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 11.12.2021 Cumartesi sabah saatlerinde etkisini azaltması, akşam saatlerinden sonra tekrar kuvvetlenmesi ve 12.12.2021 Pazar günü akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, toz savrulması, ulaşımda aksamalar ile soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Marmara’nın Batısı ve Kıyı Ege’de Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Gökgürültülü Sağanak Yağış

Bu gece saatlerinde Trakya’da başlayacak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, Pazar (12.12.2021) sabah ilk saatlerden itibaren Trakya ile Çanakkale çevrelerinde, zamanla Marmara’nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve İstanbul), Kıyı Ege (İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri) ile Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2); Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri, İzmir’in kuzey ilçeleri ile Çanakkale’nin güney ve doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Denizlerimizde (Batı Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!

Batı Akdeniz’de dün akşam saatlerinden sonra güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın Pazar günü (12.12.2021) akşam saatlerinde etkisini azaltacağı tahmin ediliyor.

Kastamonu ve ilçelerinde 5 Günlük Tahmini Hava Durumu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.