enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Mehmet Salih Abi ve Bilal Yüksel Amca Kimdir

Taşköprü İHL yıllarımızda tanıdığım Mehmet Salih Yüksel ve Milli Gazete’de tanıdığım ve beraber çalıştığımız Bilal Yüksel amcamızı anlatmaya çalışacağım…

Mehmet Salih Abi ve Bilal Yüksel Amca Kimdir
6 Mayıs 2021 19:08 | Son Güncellenme: 6 Mayıs 2021 19:18
A+
A-

Mehmet Salih abimiz;

Biz İHL’de okurken Refah partisini savunan ve bizlere Milli Görüş ruhunu aşılayan nadir abilerimizdendi…

Uzun yıllar Refah ve Saadet Partisi İlçe başkanlığı yaptı. Hem Milli Gazete temsilciği hem de Tv5 bölge sorumluluğu da yaptı… Kısaca Milli Görüş ne görev verirse onu kusursuz yapmaya çalışırdı.

Mehmet Salih ve Bilal Yüksel Kimdir

Mehmet Salih ve Bilal Yüksel Kimdir

Mehmet Salih abiyi diğer siyasi partililer dahi çok sever ve sayar, onu rakip olarak bir abi olarak görürlerdi ve Mehmet Salih abi gerçekten de herkesin abisi idi. Seçim zamanı parti bayraklarını diğer partililer, abi sen bırak biz asarız diyerek en iyi yerlere asıverirlermiş.

Meşhur Sümer mağazası sohbette hiç boş kalmazdı, son dönemde kapatmamak için sonuna kadar direndi ama başaramadı, arada kızdırdığımızda silahını masaya çıkarıverirdi. Demli çayı ve sohbeti çok severdi.

Mehmet Salih abimizle bir anımız; 2014 Belediye başkanlık seçiminde Saadet Partisi adayıyım, bir açılış var, adayların tamamı orda, Cuma günü ve ikramlı olduğu için halkımız yoğun ilgi göstermiş, bizde davetliyiz, ama ilk deneyimim olduğu için siyaset konuşulmaz diye düşünüp açılışta ne ve nasıl konuşulur acaba diye kara kara düşünmeye başladım. inşallah ilk mikrofonu bana vermezlerde diğer adaylara göre hareket ederim ve kopya çekerim diye düşündüm. Diğer adaylar da sıradan adaylar değil ama.. 3.kez aday olup 2009’da Demokrat partiden seçilip daha sonra Ak Partiye geçen belediye başkanı Hüseyin Arslan ve 3 dönem belediye başkanlığı yapan ve bir dönemde Ak Partiden vekillik yapan Mhp aday Hasan Altan…

Düşündüğümün tam tersi oldu ve ilk sözü bana vermesinler mi? Bende siyasi konuşma olmasın ayıp olur diye muzdarip olduğum ve bizim oralarda herkesin dilinden düşürmediği (a… kodumun) meşhur küfür için bir iki söz söylemek istedim ve özet olarakta; Edilen küfürlerin çok tehlikeli olduğunu, bunu bir an önce bırakmamız gerektiğini maazallah nikahımızın da, inancımızın da tehlikeye düşebileceğini, çünkü hiç düşünmeden herkese küfür ettiğimizi söyleyerek şu örneği verdim.

Mehmet Salih ve Bilal Yüksel Kimdir

Mehmet Salih ve Bilal Yüksel Kimdir

Bir tane beyaz atlet giyin ve küfür ettiğinizde tükenmez kalemle bir nokta koyun, inanıyorum ki 1 haftaya kalmaz o atlette nokta koyacak yer kalmaz değil mi dedim. O atleti hiç çıkarmadan da doktara muayeneye gitmeniz gerekse ben inanıyorum ki buradan hiç kimse o atletle doktora gitmez,. Niye? Bu kararmış, paslanmış ve pis atletle doktorun karşısına nasıl çıkarız dersiniz ve utanırsınız değil mi dedim ve bu düşüncenizde de haklısınız dedim.
Ve konuyu şuna bağladım:

Bakın her gün belediye hoparlöründen 1 kaç tane sela veriliyor ve ölenlerin duyurusu yapılıyor değil mi? Ettiğimiz her küfürden sonra kalbimize mutlaka bir nokta konuluyor, kararıyor ve günaha giriyoruz, ve bir gün aniden de olabilir bizimde selamız verilecek ve o hoparlörden ölüm anonsumuz yapılacak.. Peki o işaretli atletle haklı olarak utancından doktorun karşına çıkamayan bizler; yaptığımız küfürlerden dolayı kararan kalbimizle yüce Allah’ın karşısına nasıl çıkacağız hiç düşündünüz mü” diye konuşarak ağızlarda pelesenk olan o meşhur küfrü bırakmaları yönünde bir konuşma yapmıştım.

Adayların konuşmaları bitti, açılış ve ikramlar yapıldı ve ayrılırken Mehmet Salih abiyi gördüm ve mahcup bir şekilde Mehmet Salih abi: Ne olur kusura bakma ben daha çaylağım siyasi bir konuşma yapamadım, öğreneceğim daha çok şeyler var, bu ilk antremandı dememle birlikte, ne diyrsun sen yeğen! Siyasetin alâsını yaptın, Allah razı olsun, gel seni bi öpeyim dedi ve sarıldı ve öptü…

Mehmet Salih abi Taşköprü’nün siyasi duayeniydi ve herkesin abisiydi..

Hastalığı varmış, gizlemiş ve aniden aramızdan ayrılıp ebediyete ve inşallah cennete gitti.. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Mehmet Salih ve Bilal Yüksel Kimdir

Mehmet Salih ve Bilal Yüksel Kimdir

MİLLİ GAZETE’NİN “AMCASI” BİLAL YÜKSEL KİMDİR

Geçtiğimiz günlerde vefat eden ve uzun yıllar Milli Gazete’nin Spor müdürlüğünü yapan ve tüm gazete çalışanlarının “amcası” olan Bilal Yüksel’in 50 yaşına girecek olan Milli Gazete tarihinde çok önemli yeri vardır.

Bilal Yüksel amcamız Taşköprü’nün unutulmaz ismi rahmetli Mehmet Salih Yüksel’in abisi ve Taşköprü Çambaşı Bodur mahallesindendir.

Mehmet Salih ve Bilal Yüksel Kimdir

Mehmet Salih ve Bilal Yüksel Kimdir

Abana belediye başkanı ve Eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay beylerin yetişmesinde büyük emekleri olan Milli Gazete’deki çırağı ve oğlu Ali Yüksel ve gazeteci Said Yılmaz’ında eniştesi olan ve çalıştığı ortamlarda herkesin amcası olan ve her çalışanla ayrı muhabbeti olan Bilal Yüksel amcamız çalışma ortamımda herkese “Ölmeden önce ölünüz” hadisini çok hatırlatırmış. Bilal amcayla ilgili detayları vefatından sonra gazeteci yazar Mustafa Özcan yazdı.

Milli Gazete’nin menendi ve rakibi olmadığı günlerde Spor Bilal Yüksel’den sorulurdu. 1986 yılında hasbe’l kader Milli Gazeteye intisap ettiğimde sık sık Bilal Yüksel ile karşılaşırdık. Kaldı ki zaten bir avuç çalışandan ibarettik. Soldan sağa üç beş kişi, sağdan sola da yine üç beş kişiydik. O sıralarda İstanbul Otogarı; Trakya ve Anadolu otogarları şeklinde Topkapı’da yerleşik düzendeydi. Orada satıcılar, lokantacılar ve bilumum alışveriş merkezleri kümelenmişti. Bunlar arasında ikinci el elbise satan yerler olduğu gibi çay ocakları da bulunuyordu. Bazen Sedat Yılmaz, Bilal Yüksel ile birlikte bu çay ocaklarından birisine damlıyor ve sohbet ediyorduk. Özellikle de sayfalar çatıldıktan sonra soluklanmak için genellikle anılan mekanlara geliyorduk. Bazen bu buluşmalara Abdulkadir Türker ve İbrahim Balcı vesaire de katılıyordu. Bilal Yüksel spora bakıyordu Sedat Yılmaz ise o sıralarda tek başına ya da bir yardımcı ile birlikte tashihe mukayyet oluyordu. Adeta o tashih servisinin kayyımı idi. Onun sorumluluğu ağırdı. Zira taziyelerde bazen Milli Gazetenin görünür patronu Hazım Oktay Başer ismi Hazık Oktay Başer şeklinde çıkıyordu. Bunda da kasıt aranıyordu. O sıralarda ABD’ye gitmeden evvel arşivle de Bayram Öz ilgileniyordu. Bilal Yüksel renkli bir insandı ve Milli Gazeteden ayrıldıktan sonra da üzün yıllar kendinden bahsettirdi. Demek ki geride unutulmaz izler bırakmıştı. Adeta o ayrıldıktan sonra spor müdürlüğü onunla bitmiş oldu. Onun gibi bu servisle bütünleşen ikinci bir isim gelmemişti. Onun zamanında spor bir tekke gibiydi. Spor ona değil o spora kimlik kazandırmıştı adeta. O günler acısıyla tatlısıyla geçti. Ardından gök kubbede hoş bir seda bıraksa da sonuç insan çabuk unutuluyor.

Mehmet Salih ve Bilal Yüksel Kimdir

Mehmet Salih ve Bilal Yüksel Kimdir

Bilal Yüksel bir bileşke idi. Bu bileşkeyi spor, sigara ve çay temsil ve tayin ediyordu. O da spor konusunda komplo teorisine pek inanırdı. Bunu sık sık da muziplik olsun diye dile getirirdi. Sporla kamuoyunu yönettiklerini ve uyuttuklarını söylerdi. Karl Mark, ‘ din milletlerin afyonudur’ demiştir. Kitleler dinle uyutulur demek istemiştir. Bilal Yüksel de aynı şekilde dünyayı üç fi ile yönettiklerini söylüyordu. Nitekim, Portekizli diktatör Salazar’a ülkeyi 41 yıl tek başına nasıl yönettiğini sormuşlar. Hafif bir gülümseme ile “Tres F” yani “3 F ile” diye yanıt vermiş; Fado (müzik), Fatima (din) ve Football (futbol). 3F’deki din unsurunun yerini zamanla Portekiz dışındaki coğrafyalar “Fiesta” yani eğlence unsuru ile yorumlamış.

Sigarası elinden hiç düşmüyordu. Red Kit karakterindeki gibi ayrılmaz ikiliydiler. Yanmış kısmında biriken küllerini eliyle fiske vurarak indirmek yerine kendiliğinden aşağıya doğru sarkarak sarkıtlar gibi yere bazen de avcuna düşmesini beklerdi. Bazen hastalıklarından dem vururdu. Kendisinde birçok hastalığın olduğunu söyler ve adeta bunlarla gurur duyardı. Guatr ve şeker hastalığı o zamanlar üzerinde taşıdığı bazı illetlerdi. Derdi ki hasbe’l kader bir hastaneye yolum düşse hastalıktan dolayı beni alıkoyarlar, derhal yatırırlar. Hasbe’lkader bedavadan yaşadığını söylerdi. Akşamları da demlikle birlikte yattığını daha doğrusu demlik demlik çay tükettiğini söylerdi. Elbette o faslını ve kısmını bilmiyoruz.

Mehmet Salih ve Bilal Yüksel Kimdir

Mehmet Salih ve Bilal Yüksel Kimdir

Bilal Yüksel’in sporun başında olduğu sıralarda spor sayfasını yönetmek gayet netameli bir şeydi. İnsanlar mahrem olarak gördükleri sporcunun ayaklarının görünür olmasına itiraz ederlerdi. Bazı spor müsabakalarının sonuçları ise erken baskı nedeniyle verilemezdi. Bu işten sıyrılmanın mahareti Bilal Yüksel’e kalmıştı. Şimdi ise bu tartışmalar ya da zorluklar geride kıldı. İyi mi oldu kötü mü oldu sorusu ise hala cevabını bekliyor. Bunun dünyada cevabı varsa bile bunu vermek ileriki kuşakların uhdesine kaldı. Spordan hala anlamam ve spor denilince Bilal Yüksel aklıma gelirdi. Şimdi o da yok.

Mehmet Salih ve Bilal Yüksel Kimdir

Mehmet Salih ve Bilal Yüksel Kimdir

Bu vesileyle 37 Haber olarak; Mehmet Salih ve Bilal Yüksel abilerimize Allah’tan rahmet geride kalanlarına+ sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler dileriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.