enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Borcu olan herkesten bu para kesilecek

Kart borcu olan herkes artık bu parayı ödemek zorunda kalacak.

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Borcu olan herkesten bu para kesilecek
3 Şubat 2024 13:17 | Son Güncellenme: 3 Şubat 2024 13:18
A+
A-

Kredi kartı komisyonlarındaki yüzde 3.5’lik artış, pos cihazı komisyonlarında 6 kata varan bir artışa sebep oldu. Bu banka kararı, işletmeleri ciddi bir mali baskı altına sokacak ve kazançlarda önemli bir kesintiye neden olacak.

Yeni komisyon oranları, işletme sahiplerini zor durumda bırakacak ve birçok işletme sahibi, bu değişikliklerin ardından ürün, mal ve hizmet fiyatlarına zam yapmak zorunda kalacak veya kredi kartı ödemelerini tamamen kaldıracak.

Bazı işletmeler, bankaların yüksek komisyon oranlarından kaçınmak için müşterilere havale/EFT ile alışveriş yapmayı teşvik etmek amacıyla IBAN adreslerinin kare kodlarını kullanmaya başladı. Ancak uzmanlar, bu yöntemin kayıt dışı ekonomi riski taşıdığını ve vergi sorumlulukları konusunda işletmeleri cezalara maruz bırakabileceğini belirtiyor.

Ayrıca, TCMB’nin faiz artışıyla birlikte kart borcu olan herkesin, 2023 Kasım ayından itibaren aylık borcun asgari tutarı için %3,66 faiz ödemesi gerektiğini hatırlatmak önemlidir. Asgari tutarın üzerindeki kısımlar için ise %3,96 oranında gecikme faizi uygulanmaktadır. Bu durum, kart borcu olanların finansal zorluklarla karşılaşmasına neden olabilir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.