enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Koronavirüs Aşısı İçin Randevu Nasıl Alınır?

Sağlık Bakanlığı’nın aşı takvimi Şubat ayında açıklanmıştı. Aşı için randevular Sağlık Bakanlığı’nın randevu alma sistemi MHRS üzerinden alınıyor.

Koronavirüs Aşısı İçin Randevu Nasıl Alınır?
21 Mayıs 2021 13:04 | Son Güncellenme: 21 Mayıs 2021 13:08
A+
A-

Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşılarına ilişkin “MHRS Kullanıcı Bilgileri” başlıklı yazıyı ülke genelinde İl Sağlık müdürlüklerine gönderdi.

Türkiye’de toplu aşılamanın başlamasının ardından aşı randevuları MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden verilmeye başlandı.

KORONAVİRÜS AŞISI İÇİN RANDEVU NASIL ALINIR?

Koronavirüs aşı programı takvimi geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Buna göre sırası gelen grupta olan vatandaşlar aşı için başvuruda bulunabilecek.

Peki, nasıl aşı olunacak?

MHRS İLE AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Hastaneden randevu oluşturmak için iki seçenek ile randevu alınacak. Bunlardan ilki ALO 182’yi aramak. Randevu almak için bir başka yöntem ise, MHRS üzerinden olacak. Vatandaşlar MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte alabilecekler.

MHRS için üyeliği olmayanlar  “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.