enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Köpek itaat eğitimleri nasıl verilir araştırdık

Köpek itaat eğitimleri nasıl verilir araştırdık
4 Eylül 2020 18:15 | Son Güncellenme: 4 Eylül 2020 18:19
A+
A-

Köpeğinizi eğitmek, köpeğinizle bağ kurmanıza (yakınlaşmanıza) yardımcı olur. Onu ne kadar eğitirseniz, sizi o kadar çok iyi anlayacaktır. Ve köpeğinizle ne kadar çok vakit geçirir ve oynarsanız, onu o kadar çok anlayacaksınız. Eğitimi köpeğiniz için eğlenceli ve ilginç bir oyun haline getirmeyi unutmayın.

Geçmişte köpekler, koyun sürüsü gibi belirli işleri yapmak, kuşları ve memelileri avlamak veya itfaiyecilerle çalışmak için yetiştiriliyordu. Ama şimdi birçok köpek gün boyu yapacak hiçbir şey kalmadığından sıkılır hale geldi. Bu olduğunda, köpekler çok fazla kendini çiğnemeye verebilir, kazabilir veya havlayabilirler. Ya da bütün gün uyuyabilirler ki bu sağlıklı değildir. Köpeğinizi eğitmek, ona yapacak bir şey verir ve güveninizi kazanmasına yardımcı olur.

Köpeğinizi eğitmek için en iyi yer, dikkatini dağıtmadan size dikkatini verebileceği yerdir. Başka köpekleri izliyorsa, size dikkat edemez. Onun adını söyleyen başka insanlar varsa, sizi duymakta zorlanacaktır.

 

 

İlk hedefiniz, köpeğiniz öğrenirken onu mutlu tutmaktır. Eğitimin özellikle ilk derslerini kısa tutun. Bazı dersleri otuz dakika, bazılarını ise sadece on dakika. Köpeğiniz henüz dikkatini kaybetmemişken ve sizinle hala ilgiliyken eğitimi bitirin. Bu şekilde günün ilerleyen saatlerinde kısa bir itaat eğitimi verebilirsiniz.

İkinci hedefiniz kendinizi iyi hissederken köpeğinizle çalışmaktır. Kendinizi sinirli veya yorgun hissetmeye başlarsanız, durun ve köpeğinizle oynayın.

Küçük Köpek Diye İhmal Ederseniz Kabusunuz Olabilir

Eğitim, büyük köpekler için olduğu kadar küçük cins köpekler için de önemlidir. Köpek sahipleri, küçük cins köpeklerini eğitmek için her zaman çok fazla zaman ve enerji harcamazlar. Eğitim eksikliği aslında saldırganlık ve sürekli havlama gibi bir dizi davranış sorununa yol açabilir . Küçük köpeğiniz için de tehlikeli olabilir; Örneğin, çağrıldığında gelmeyi öğrenmezse, kaybolabilir veya zarar görebilir. Ve boyutu ne olursa olsun, iyi eğitilmiş bir köpek, kötü davranışlara sahip bir köpekle kıyaslandığında çok daha iyi bir arkadaştır.

 

Boyutları sebebi ile, birçok küçük köpeğin, daha büyük köpeklerin sahip olmadığı ayrıcalıklara sahip olduğu anlamına gelir. Örneğin, küçük köpeklerin yatağınızda uyumasına ve mobilyalarınızın üzerine oturmasına daha çok izin verilir. Köpeğinizin her zaman istediği gibi yapmasına izin vermek, evinizi küçük bir zorba ile paylaşmanıza yol açabilir.

Köpeğinize zevk aldığı herhangi bir şeye erişmeden önce uyması gereken bir komut verin.

Kaynak: https://www.kopekler.com/itaat-egitimi

İtaat Eğitiminin Altın Kuralı: Sabır

Sabırlıysanız, köpeğiniz her türlü şeyi öğrenmekten keyif alacaktır. Köpekler eğitimlerini sıklıkla henüz yavru iken başladıklarından tıpkı bir insan yavrusuna gösterilen sabır gibi sabredilmesi gerekir. Köpeğin hatalarında agresifleşmemek önemli olduğu kadar hatalarında ödüllendirerek yanlış bir eğitim yoluna yöneltmemekte gerekir. Köpeğiniz eğitmi sırasında dikkatini farklı yerlere verse de siz ısrarcı olan fakat cezalandırmayın. Eğitimin önemli bir diğer adımı ise tekrardır. Köpek birkaç kez söyleyişte komutu anlayıp uygulasa da eğitim süresince bol tekrara önem verilmeli, eğitim sona erdiğinde takip eden günlerde kısa kısa üzerinden geçilmelidir.

Köpeğinizin liderin kim olduğunu öğrenmesini sağlamanız eğitimin en önemli parçasıdır. Bunu bilmiyorsa kendisi lider olmaya çalışacaktır. Lider olmaya çalışmak köpeklerde bir içgüdüdür (onunla doğmuştur). Bu olduğunda, köpek saldırgan olabilir ve kurallara uymayabilir. Köpeğe itaati öğreterek ve ona yapması gereken şeyler vererek, sahibinin lider olduğunu anlayacak ve liderlik yerine onu izleyecektir.

Temel İtaatte İkinci Önemli Konu: Odaklanma

Köpeklerin eğitimdeki en önemli motivasyonu odaklanmadır. Sahibine odaklanmış bir köpek eğitim için gereken her şeyi yapmış bir köpektir. Odaklanmamış bir köpeğe ise en basit komutları öğretmek adeta imkansızdır. Köpeğiniz ödülle odaklanabilir, sevdiği bir oyuncakla odaklanabilir ya da bir clicker ile odaklanabilir. Yapmanız gereken il şey köpeğinizin ne ile kendinize odaklanmasını sağlayacağınızı öğrenmek. Bunu öğrenmekte tek başına işe yaramayacaktır. Etrafta köpeklerin ya da farklı hayvanların koşuşturması, çok sesli bir ortam olması, ailenizden vakit geçirmeyi sevdiği bireyler olması da eğitim sırasında köpeğinizin size odaklanmasını oldukça zorlar.

 

 

Köpeğinize Öğretmeniz Gereken 10 Temel İtaat Komutu

Köpeğinizin ilk etapta öğrenmesi gereken temel komutlar aşağıdaki gibidir:

1- Otur

2- Kalk

3-Acil geri çağırma

4- Gel

5- Kal

6- Bırak

7- Hayır

8- Takip et

9- İzle

10- Gevşek Tasma Yürüyüşü

Temel komutlar arasından oturma komutunun nasıl öğretildiğinden kısaca bahsedelim.

●       Köpeğinizin en sevdiği atıştırmalıkları hazır tutun.

●       Köpeğinize dönük durun.

●       Ödülü köpeğinizin burnunun önünde tutarak, sonra başının üstüne doğru hareket ettirin.

●       Köpeğiniz ön ayaklarını yerden kaldırırsa, ödülü çok yüksek tutuyorsunuz demektir.

●       Köpeğiniz ödül almak için başını ve omuzlarını kaldırdığında, poposu aşağı inmelidir.

●       Köpeğiniz oturma pozisyonuna geçer geçmez, “Otur” diyerek onu motive edin.

●       Sonra “aferin oğlum / aferin kızım” diyerek ona bir ödül verin.

●       Gerekirse, köpeğinizin sırtına hafifçe dokunarak ona oturmasını istediğinizi söyleyin.

●       Sırtına veya kalçasına oturması için sert bir şekilde bastırmayın.

Bunu birçok kez uygulayın. Köpeğinizin anlaması 10-20 kez kadar sürebilir! “Otur” kelimesini bildiğini düşündüğünüzde, geri çekilin dikkati kendinizde toplayın ve ödülü kullanmadan komutu söyleyin. Oturmazsa hiçbir şey söylemeyin ve bekleyin. Birkaç tekrardan sonra tepki vermezse tekrar eğitimdeki gibi burundan başlayarak oturtun. Her oturma eylemini gerçekleştiğinde sözlerinizle ve küçük dokunuşlarla mutlu olduğunu hissettirin ve ödüllendirin.

İtaat Konusunda Birinci ve Sonuncu Olan Köpekler Hangileri Biliyor musunuz?

Dünyanın En Hızlı Öğrenen ve Hafızaya Sahip 1. Köpeği  “BorderCollie” dir.

Tam bir eğitim aşığıdır. Siz verdikçe o alır, üstüne koyar ve sizi hep şaşırtır. Kısaca bu ırkı okumanızı tavsiye ediyoruz.

BorderCollie, İngiltere-İskoçya sınırında yaklaşık 300 yıldır çoban köpeği olarak kullanılan bir ırktır. En zeki ırklardan biri olarak kabul edilen bu sevimli köpeğe yetenek yarışmalarında sıklıkla rastlamanız mümkündür.

BorderCollie’lerin bu listenin en üstünde yer almalarının sebebiyse yeni bir komutu 5 saniyenin altında bir sürede anlayıp, ortalama 250 kelimeyi akıllarında tutabilmeleridir.

İskoçya-İngiltere sınırında bulunan Northumberland’da üretilmiştir. Kanı İngiliz sürü gütme köpeklerinden gelir. Apartman hayatına kesinlikle uygun değildir. Oldukça hareketli olduğundan yavrusu bahçeli bir evde mutlu olur. Bahçede de bağlı kalmayan uygun olan bir ırk değildir. Eğitime cevap veren bir yapıya sahip olmanın yanı sıra oldukça zekidir. İtaat, frizbi gibi yarışmalarda başarılı olabilecek bir ırktır.

09-04 at 21.12.27

İtaat ve Söz Dinleme Konusunda Saç Baş Yolduran Meşhur Tatlı Köpek Akitaİnu

 

 

Akitaİnu’lar dünyanın dört bir köşesinde igi duyulan, filmlere konu olmuş, başına buyruk, söz dinlemez, keyfine düşkün, uyumsuz ama bir o kadarda sevimli ve sahibine sonuna kadar düşkün tatlı köpeklerdir. Ülkemizde yaygın olarak yavru köpek satışı yapılmaktadır.

Akitaınu Japon köpek türleri arasında en büyük köpek türüdür. Biçimli vücudu, ağırbaşlılığı, kendisine has ve güçlü görüntüsü ile diğer ırklara göre bir bakışta ayrılır. Büyük başa, güçlü kaslara sahip olan akitainuların ilanla için sitemizi gezebilirsiniz. Geniş ve derin bir göğsü bulunur. Dik ve küçük kulakları boyunu ile uyum içindedir. Yavrusu sevimli görüntüsü ile bilinir.

Kaynak:https://www.kopekdunyasi.com/kategori/akita-inu

Bir Kaç Özel Tüyo Daha 🙂

Köpeğinize yanınızdayken, size dönükken veya onu tasmalı gezdirirken oturmasını öğretebilirsiniz. Birçok farklı pozisyon ve yerde yukarıdaki adımları tekrarlayın. Köpeğiniz “oturmanın” ne anlama geldiğini anladığında, sizi memnun etmekten mutlu olacaktır.

Bu adımları diğer komutlar içinde sabırla tekrarlar iseniz köpeğiniz temel itaat komutlarını kısa sürede öğrenecektir. Öğrenme çok tekrar ile mümkün olduğundan özellikle köpeğinizi açık alana çıkardığınızda öğrettiğiniz komutların üzerinden kısaca geçerek ödüllendirmeyi unutmayın. Temel itaat komutları sonrasında köpeğiniz ile aranızdaki bağın güçlendiği farkedilir derecede arttığını hissedeceksiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.