enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kış Gribinden Korunma Yolları

Kışın grip olmamak için neler yapmalıyız? Grip olmaya başladım ne yapmalıyım? Grip kapmamak için ne yapmalı? Sık sık grip oluyorum ne yapmalıyım? Sık sık grip oluyorum ne yapmalıyım? Sürekli grip olmak hangi vitamin eksikliği? Sürekli grip olmak neyin habercisi? Kastamonu Haber ekibimizden İsmail demir sizler için araştırıp yazdı.

Kış Gribinden Korunma Yolları
2 Aralık 2023 13:30 | Son Güncellenme: 2 Aralık 2023 13:50
A+
A-

 

Gribin Belirtileri Nelerdir?

Grip belirtileri şunları içerebilir:

ateş

kuru öksürük

baş ağrısı

yorgunluk

titreme

ağrıyan kaslar

eklem ağrısı

ishal veya mide rahatsızlığı

boğaz ağrısı

burun akıntısı veya tıkalı burun

hapşırma

iştah kaybı

        KIŞ GRİBİ İÇİN TARHANA ÇORBASI

Gribin Sebepleri Nelerdir?

Gribe A tipi, B tipi veya nadiren C tipi influenza virüsü neden olur. Yalnızca A ve B türleri büyük salgınlara ve ciddi hastalıklara neden olurken, C türü çocuklarda soğuk algınlığına benzer bir hastalığa neden olabilir.

Soğuk algınlığı ve grip çok bulaşıcı viral enfeksiyonlardır ve soğuk algınlığına veya gribe sadece kışın değil yılın herhangi bir zamanında yakalanabilir, ancak kış aylarında daha sık görülürler. Bunun nedeni, insanların kapalı mekanlarda kalma ve birbirleriyle yakın temas halinde olma olasılıklarının daha yüksek olması olabilir. Soğuk algınlığınız veya gribiniz varsa ve hapşırırsanız veya öksürürseniz, virüsü içeren küçük sıvı damlacıkları havaya saçılır. Bu damlacıklar yaklaşık 1 metre kadar yayılır ve bir süre havada asılı kalır, böylece daha sonra enfekte olabilecek başka biri tarafından solunabilir. Bu küçük sıvı damlacıkları yüzeylere de düşebilir. Bu yüzeylere dokunan herkes, virüsü ellerine alıp daha sonra burnuna veya ağzına dokunursa soğuk algınlığına veya gribe yakalanabilir.

Soğuk algınlığınız veya gribiniz varsa ve ellerinizi yıkamadan ağzınıza veya burnunuza dokunduktan sonra bir kişiye veya nesneye dokunursanız, virüsü o kişiye veya nesneye aktarabilirsiniz.

Gripten Nasıl Korunabilirim?

Gribi önlemeye yardımcı olmak için aşağıdaki ipuçlarını izleyin:

 

  • Grip aşısı yaptırın

Grip aşısının 3 ila 4 ay sonra etkisi geçmesi ve grip türlerinin (tiplerinin) zamanla değişmesi nedeniyle korunmaya devam etmek için her yıl grip aşısı yaptırmak önemlidir.

  • Ellerinizi yıkayın

Aşıya ek olarak iyi hijyen, grip ve diğer hastalıkların yayılmasını önlemenin en iyi yollarından biridir. Ellerinizi düzenli olarak yıkayın.

 

  • Öksürük ve hapşırıklarnızı kapatın

Öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu kapatın.

  • Her şeyi paylaşmaktan kaçının

Mümkünse bardak, tabak, çatal-bıçak ve havluları başkalarıyla paylaşmayın.

  • Yüzeyleri temiz tutun

Mikroplardan kurtulmak için klavyeniz, telefonunuz ve kapı kollarınız gibi yüzeyleri düzenli olarak temizleyin.

  • Evde kişisel bakım uygulayın

Çoğu durumda hafif grip veya soğuk algınlığı semptomlarını evde tedavi edebilirsiniz.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.