enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Halka Arz Olması Beklenen Şirketler

Yatırım ve finans gündeminde son zamanların en çok konuşulan, öne çıkan konusu: halka arzlar. Büyük ve küçük yatırımcı fark etmeksizin milyonlarca kişi halka arz furyalarına katılıyor. Tabandan alıp uzun süre tutmak isteyenlerden aldığı hisseyi kısa sürede satıp cüzi miktarda kâr etmek isteyenlere kadar herkesin gözdesi olan halka arzlar konusunda her gün istisnasız araştırılan bir soru var: halka arz olacak şirketler hangileri? Kastamonu Haber olarak sizlere sunacağımız halka arz olması beklenen şirketler kısmından önce halka arzların yatırımcılara ne gibi faydası var ona göz atalım.

Halka Arz Olması Beklenen Şirketler
2 Aralık 2023 09:53
A+
A-

Kastamonu Haber ekibimizden İsmail Demir’in özel haberi;

Halka Arza Katılmanın Avantajları

Harekete erken başlarsınız
Bir halka arza yatırım yaparak, yüksek büyüme potansiyeline sahip bir şirketin hissesine taban fiyattan sahip olabilirsiniz. Halka arz, kısa sürede hızlı kar elde etme veya tabandan alıp uzun süre kâr etme aracınız olabilir. Örnek vermek gerekirse, genç bir şirkete yatırım yaptığınızda şirket piyasayı yönlendirmeyi ve kar elde etmeyi başarırsa, onun başarısından siz de kazançlı çıkarsınız.

Uzun vadeli hedeflere ulaşırsınız
Halka arz yatırımları öz sermaye yatırımlarıdır. Dolayısıyla uzun vadede büyük getiriler sağlama potansiyeline sahipler. Kazanılan birikim, emeklilik veya ev satın alma gibi uzun vadeli mali hedefleri gerçekleştirmenize yardımcı olabilir.

Daha fazla fiyat şeffaflığı görürsünüz
Arz edilen hisse başına fiyat, halka arz sipariş belgesinde açıkça belirtilir. Böylece daha büyük yatırımcılarla aynı bilgilere erişebilirsiniz. Bu, halka arz sonrası senaryoda değişecektir. Halka arzdan sonraki hisse fiyatları değişen piyasa oranlarına ve borsacının sunabileceği en iyi fiyata bağlı olacaktır.

Tabandan satın alıp daha yüksek kazanma şansınız olur
Büyük büyüme potansiyeli olan küçük bir şirkete yatırım yapıyorsanız, halka arz fiyatı genellikle en ucuz fiyattır. Bunun nedeni şirketin indirimli bir fiyat sunabilmesidir. Halka arz penceresini kaçırırsanız, gelecek vaat eden bu şirkete yatırım yapmak zor olabilir çünkü hisse senedi fiyatları hızla yükselebilir.

Halka Arz Olacak Şirketler Hangileri?

Horoz Lojistik
Horoz Lojistik, halka arz olmak için gerekli olan işlemlerini tamamlayıp Sermaye Piyasası Kurulu’ndan(SPK) halka arz onayı bekleyen şirketlerden biri. Aralık ayı içinde veya 2024 yılı başında halka arz olması beklenen şirketin QNB Finansbank liderliğinde borsada işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Oba Makarnacılık
Sermaye Piyasası Kurulu’ndan yaptığı başvuruya onay bekleyen ve borsada yerini almak isteyen bir diğer şirket market raflarında da sık gördüğünüz bir marka olan Oba makarnacılık. Liderliği Ünlü Menkul A.Ş tarafından yapılacak Oba makarnacılık halka arz onayının ardından borsada yerini alması beklenen şirketlerden.

Mogan Enerji
Borsada yatırımcıların en çok güvendiği hisselerin başında enerji şirketlerine ait olan hisseler gelir. Yatırımcılar için daha çekici olan enerji şirketlerinden biri olan Mogan Enerji önümüzdeki birkaç hafta içinde İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş önderliğinde SPK onayıyla borsada olabilecek şirketlerden birisi.

Gündoğdu Gıda Süt Ürünleri
Biraz önce bahsettiğimiz enerji şirketleri dışında borsada yatırımcı çeken bir diğer şirketler ise kuşkusuz gıda şirketleri. Bunlardan biri olan Gündoğdu Gıda Süt Ürünleri Sermaye Piyasası Kurulu’nun onay vermesinin ardından borsada yerini almayı bekliyor. Alb Yatırım Menkul Değerler A.Ş bu süreçte şirketin aracı kurumu olacak ve önderliğini yapacak.

Artemis Halı
Reklamlarda adını sıkça duyduğunuz ünlü bir halı markası olan Artemis Halı, gözünü Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına çeviren şirketlerden biri. Piyasanın önde gelen aracı kurumlarından olan İnfo Yatırım A.Ş’nin önderliğini yapacağı Artemis Halı’nın yakın zamanda halka arz olması bekleniyor.

Alcas Metal
Son zamanlarda borsada daha fazla olması beklenen metal şirketleri arasında halka arz onayı bekleyen bir şirket var: Alcas Metal. SPK tarafından onay verilmesinin ardından borsaya girmesi beklenen şirketin önderliğini Global Menkul Değerler A.Ş yapacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.