enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kirazın Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Kirazın taze, bol, güzel ve lezzetliler, ama merak ediyor olabilirsiniz – kirazlar gerçekten sizin için o kadar iyi mi? Cevap tabii ki evet…

Kirazın Sağlığa Faydaları Nelerdir?
5 Nisan 2022 15:16
A+
A-

Kirazlar sadece en sağlıklı meyvelerden biri değildir, aynı zamanda genel olarak sağlığı en çok koruyan besinlerden biridir. Bir fincan veya yaklaşık 21 kiraz, 100’den az kalori ve günlük C vitamini ihtiyacınızın %15’ini içerir.

İşte kirazın vücudumuza faydaları;

Kirazlar antioksidanlarla doludur

Kirazlar, güçlü bir antioksidan bileşik kaynağıdır. Bu hücresel vücut koruyucuları, yaşlanmayı yavaşlatır ve kalp hastalığı, kanser, Alzheimer, diyabet ve obezite dahil olmak üzere kronik hastalıkları önler.

Şeker hastalığına karşı korur

Kirazların iltihap önleyici etkisi, vücudunuzun sağlıklı kalmasına yardımcı olur; ama dahası, kirazlar glisemik indekste birçok meyveden daha alt sıralarda yer alır. Bu, kan şekeri ve insülin seviyelerinizde ani yükselmeleri ve çökmeleri tetiklemedikleri anlamına gelir. Bu, onları hem diyabete karşı koruyucu yapar hem de zaten varsa, durumu yönetmek için önemlidir.

Sağlıklı uykuyu teşvik ederler

Özellikle vişne, uyku-uyanıklık döngülerinizi kontrol etmeye yardımcı olan bir hormon olan melatoninin birkaç besin kaynağından biridir. Uykusuzluk çeken kadın ve erkekler üzerinde yapılan bir araştırma, sabahları ve yine yatmadan bir ila iki saat önce  vişne suyunun plaseboya kıyasla uyku süresini bir saat 24 dakika artırdığını buldu.

Kirazın Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Egzersiz sonrası ağrıyı azaltırlar

Başka bir deyişle, kirazlar Yüksek Yoğunluklu bir antrenman sonrası egzersiz ağrısını daha az yoğun hale getirebilir. Ayrıca egzersizden kaynaklanan hücresel aşınma ve yıpranmaya karşı koruma sağlar ve kas iyileşmesini desteklemeye yardımcı olurlar. Bu nedenle vişne suyu profesyonel ve rekabetçi sporcular arasında popülerdir. Ancak düzenli olarak aktif olan herkese yardımcı olabilir.

Antioksidan bileşikler açısından zengindirler

Kirazdaki yüksek konsantrasyondaki bitki bileşikleri, bu meyvenin birçok sağlık yararından sorumlu olabilir. Miktarı ve türü çeşide göre değişebilse de, tüm kirazlar antioksidanlar ve iltihap önleyici bileşiklerle doludur. Bu yüksek antioksidan içeriği, birden fazla kronik hastalık ve erken yaşlanma ile bağlantılı bir durum olan oksidatif stresle mücadeleye yardımcı olabilir. Kirazlar, hücresel hasarla savaşmaya, iltihabı azaltmaya ve genel sağlığı iyileştirmeye de yardımcı olan harika bir meyvedir.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.