enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kilo Vermeye Yardımcı 6 Meyve (Zayıflamaya Yardımcı 6 Meyve)

Meyveler, sağlıklı beslenmeyi destekleyen vitaminler, lifler ve diğer besinlerle dolu, doğanın hazır atıştırmalıklarıdır.

Kilo Vermeye Yardımcı 6 Meyve (Zayıflamaya Yardımcı 6 Meyve)
23 Şubat 2022 14:04
A+
A-

Meyvelerin genellikle kalorisi düşük ve lif oranı yüksektir, bu da kilo vermenize yardımcı olabilir. Aslında, meyve yemek daha düşük vücut ağırlığı ve daha düşük diyabet ile bağlantılıdır.

İşte Kilo Vermeye Yardımcı  6 Meyve;

Greyfurt

Greyfurt  genellikle diyet ve kilo verme ile ilişkilendirilir. Yarım greyfurt sadece 39 kalori içerir ancak C vitamini için referans günlük alımın (RDI) %65’ini sağlar. Kırmızı çeşitler ayrıca A vitamini için RDI’nin %28’ini sağlar . Dahası, greyfurtun glisemik indeksi (GI) düşüktür, bu da şekeri kan dolaşımınıza daha yavaş saldığı anlamına gelir. Düşük GI diyeti, kanıtlar sınırlı olsa da kilo vermeye ve kilo korumaya yardımcı olabilir . 85 obez insanda yapılan bir çalışmada, 12 hafta boyunca yemeklerden önce greyfurt yemek veya greyfurt suyu içmek kalori alımında azalma, vücut ağırlığında %7,1 azalma ve kolesterol düzeylerinde iyileşme ile sonuçlanmıştır.

Elma

Elmalar, büyük meyve başına 116 kalori ve 5,4 gram lif (223 gram) ile kalorisi düşük ve lifi yüksektir. Ayrıca kilo kaybını destekledikleri bulunmuştur. Bir çalışmada, kadınlara 10 hafta boyunca günde üç elma, üç armut veya üç yulaflı kurabiye – aynı kalori değerine sahip – verildi. Elma grubu 0,91 kg ve armut grubu 0,84 kg kaybetti, yulaf grubunun ağırlığı değişmedi. Elma gibi düşük kalorili meyveler daha doyurucu olduğu için gün boyunca diğer yiyecekleri daha az yiyebilirsiniz. Özellikle, bir elma bir çikolatadan neredeyse üç kat daha doyurucudur. Araştırmalar, açlığı azaltmak ve iştahı kontrol etmek için elmaların suyunu sıkmak yerine bütün olarak yendiğini gösteriyor.

Kivi

Çok besleyici bir meyve olan kivi mükemmel bir C vitamini, E vitamini, folat ve lif kaynağıdır ve önemli sağlık yararları vardır. Ek araştırmalar, kivinin kan şekerini kontrol etmeye, kolesterolü iyileştirmeye ve bağırsak sağlığını desteklemeye yardımcı olabileceğini belirtiyor – tüm ek kilo kaybı faydaları. Kivilerin GI’si düşüktür, bu nedenle şeker içerseler de daha yavaş salınır ve bu da daha küçük kan şekeri artışlarına neden olur. Ayrıca kivi diyet lifi açısından da zengindir. Küçük, soyulmuş bir meyve (69 gram) 2 gramdan fazla lif içerirken, kabuğu tek başına ekstra 1 gram lif sağlar. Meyve ve sebzelerden elde edilen lif oranı yüksek diyetlerin kilo kaybını teşvik ettiği, tokluğu artırdığı ve bağırsak sağlığını iyileştirdiği gösterilmiştir. Kivi, çiğ, soyulmuş veya soyulmadan yenildiğinde yumuşak, tatlı ve lezzetlidir. Ayrıca meyve suyuyla sıkılabilir, salatalarda kullanılabilir, sabah mısır gevreğinize eklenebilir veya unlu mamullerde kullanılabilir.

Kavun

Kavunların kalorisi düşüktür ve su içeriği yüksektir, bu da onları çok kilo vermeyi kolaylaştırır. Tatlı özsu veya karpuz gibi sadece 1 bardak (150-160 gram) kavun, mütevazı bir 46-61 kalori sağlar. Kalorisi düşük olmasına rağmen kavunlar lif, potasyum ve C vitamini, beta-karoten ve likopen gibi antioksidanlar açısından zengindir (1, 34). Ayrıca, su içeriği yüksek meyveler tüketmek ekstra kilo vermenize yardımcı olabilir (35). Ancak karpuzun GI değeri yüksektir, bu nedenle porsiyon kontrolü önemlidir (2). Kavunlar, bir meyve salatasını canlandırmak için taze, küp şeklinde veya top haline getirilmiş olarak tüketilebilir. Ayrıca meyve smoothie’lerine kolayca karıştırılabilirler veya meyveli dondurmalara dondurulurlar.

Portakal

Tüm turunçgiller gibi, portakallar da kalorisi düşük, C vitamini ve lifi yüksek. Ayrıca çok dolduruyorlar. Aslında portakallar bir kruvasandan dört kat daha doyurucudur ve bir müsli bardan iki kat daha doyurucudur. Pek çok insan portakal dilimleri yerine portakal suyu tüketirken, araştırmalar meyve suları içmek yerine bütün meyveleri yemenin sadece daha az açlık ve kalori alımıyla sonuçlanmadığını, aynı zamanda tokluk hissinin de arttığını bulmuştur. . Bu nedenle, kilo vermeye çalışıyorsanız, portakal suyu içmek yerine portakal yemek daha iyi olabilir. Meyve tek başına yenebilir veya en sevdiğiniz salata veya tatlıya eklenebilir.

Muz

Muz diğer meyvelerden daha yoğun kalorili olsa da, potasyum, magnezyum, manganez, lif, çok sayıda antioksidan ve A, B6 ve C vitaminleri sağlayarak besin açısından daha yoğundur. Düşük ila orta GI değerleri, özellikle diyabetli kişiler için insülin seviyelerinin kontrolüne ve kilonun düzenlenmesine yardımcı olabilir. Ek olarak, bir çalışma, günde bir muz yemenin yüksek kolesterolü olan kişilerde hem kan şekerini hem de kolesterolü düşürdüğünü göstermiştir. Muz gibi yüksek kaliteli, besleyici yoğun ve düşük kalorili yiyecekler, herhangi bir sağlıklı kilo verme planı için hayati öneme sahiptir. Muz, hareket halindeyken uygun bir atıştırmalık olarak tek başına tüketilebilir veya çok çeşitli yemeklere çiğ veya pişmiş olarak eklenebilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.