enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’nun Efsane İsmi Hayatını Kaybetti

Kastamonu’nun Efsane İsmi Hayatını Kaybetti
7 Şubat 2022 14:33 | Son Güncellenme: 7 Şubat 2022 14:51
A+
A-

Efsane başkan, efsane müdür İsmail Dönmez’i kaybettik

İSMAİL DÖNMEZ KİMDİR?

Kastamonu’nun tarihi lisesi Abdurrahman Paşa Lisesi’nin eski müdürü, Eski il Milli Eğitim Müdürü ve

Kastamonuspor’un eski başkanı Kastamonu sevdalısı ve efsanesi insan İsmail Dönmez hayatını kaybetti.

İsmail Dönmez 1957-1958 eğitim-ögretim yılında “Kastamonu Lisesi”ne kaydolmuştur. 1961-1962’de mezun olduğunda okulun ismi “Abdurrahmanpaşa Lisesi” olaraık değişmiştir.

Mezun olduğu Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde 29 yıldır müdür olarak görev yapan İsmail Dönmez, 4 bin öğrenci mezun etmişti. Öğrencileriyle gurur duyduğunu her fırsatta ifade eden efsane Müdür,  “Öğrencilerim, okulda öğretmen olmalarına rağmen hala beni ‘o eski müdürleri olarak görüyorlar demişti.

Allah sağlık verdiği sürece yaş haddinden emekli oluncaya kadar öğrencilerimle birlikte olmak istediğini de sık sık vurgulayan İsmail Dönmez, Öğrencilerimin bir yerlere gelmesi beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor demişti.

Kastamonu’da Abdurrahmanpaşa Liseli olmak bir ayrıcalıktır görüşünü savunan dönmez, Bizde bu ayrıcalıklı eğitim yuvasında görev yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtmişti.


Kastamonu Taşköprü Emerce köyünden olan İsmail Dönmez, Bir süredir Anadolu Hastanesi’nde tedavi gören İsmail Dönmez bugün saat 12.30 gibi hayata gözlerini yumdu.

İsmail Dönmez beye Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz

Yorumlar
  1. Sebahattin Aktaş dedi ki:

    İsmail Dönmez öğretmeni Kastamonu Spor da oynarken maçlarına gittiğimden biliyorum. Kastamonu o yılları 2. Ligde oynardı. Bolu Sporla maçı vardı. Bolu Spor da Abin adında geleceğin en iyi futbolcusu olduğu yazılan bir yetenekli futbolcu vardı. Abidin üç futbolcuyu çalımlarla geçti kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda İsmail Abidin’in üzerine pike yapar gibi atladı ve yerde yuvarlandılar. Abidin sakatlandı. Hakemin acı düdüğü çaldı. Kastamonu Spor deyince aklıma o sahne gelir. Takımın geri dörtlüsünde (Sol kanat) başarılı bir oyuncuydu.
    Ailesine, sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar dilerim.