enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’nun Unutulmaz Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu Kimdir?

Turhan Topçuoğlu; 1999-2014 yılları arasında Kastamonu Belediye Başkanlığı görevi boyunca sadeliği, nezaketi, sergilediği belediyecilik anlayışı ve hizmetleriyle siyasi görüşü ne olursa olsun herkes tarafından büyük sevilen ve sayılan bir isimdir.

Kastamonu’nun Unutulmaz Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu Kimdir?
28 Ocak 2023 05:39 | Son Güncellenme: 28 Ocak 2023 06:21
A+
A-

Kastamonu Ünlüler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kastamonu ziyaretinde evinde ziyaret ettiği Kastamonu’da 3 dönem belediye başkanlığı yapan Turhan Topçuoğlu hakkında bilinmeyenleri sizler için araştırdık…

Turhan Topçuoğlu 1955 yılında Kastamonu Devrekani ilçesinde doğmuştur.

İlkokul ve ortaokulu Devrekâni ilçesinde, liseyi Kastamonu’da bitirmiş olup 1977 yılında Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi’nden inşaat mühendisi olarak mezun olmuştur.

Mezuniyetinden sonra Karayolları Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü emrinde şantiye mühendisi olarak görev almıştır.1980 – 1982 yılları arasında yedek subay olarak vatani görevini tamamladıktan sonra yine Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğü emrinde proje mühendisi, kontrol mühendisi ve şantiye şefi olarak görev yapmıştır.

KASTAMONU’NUN EFSANE BELEDİYE BAŞKANI TURHAN TOPÇUOĞLU KİMDİR

1988 yılında karayollarından ayrılarak İstanbul’da faaliyet gösteren yerli ve Fransız inşaat firmalarında teknik müdür olarak görev yapmıştır.

Haziran 1994 tarihinden itibaren Kastamonu Belediyesi’nde teknik başkan yardımcılığı görevi ile birlikte İmar ve Fen İşleri Müdürlüklerinin vekilliklerini bir arada yürütmüş olup 18 Nisan 1999’da , 28 Mart 2004’de ve 29 Mart 2009 tarihinde halkımızın teveccühü ile yeniden Belediye Başkanı seçilmiştir.  Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

KASTAMONU’NUN EFSANE BELEDİYE BAŞKANI TURHAN TOPÇUOĞLU KİMDİR

Kastamonu İlavesi için Yapılan Röportajda neler söylemişti?

Bizim projelerimizin temelinde Kastamonu halkının bize vereceği güven ve desteğinin olduğunu ifade etmek isterim. Biz genelde projelerimizi belediye bütçesine dayalı olarak düşünmek zorundayız, ama, öncelikli olarak Kastamonuluların biz güvendiğini bildiğimiz için, gerek yap-işlet-devi gerek kat karşılığı gibi belediyeye külfet olmayan projeleri tercih ediyoruz. İçinde olduğumuz bu belediye binası dahil olmak üzere çok projeyi bu şekilde gerçekleştirdik.

Türkiye, çok zor bir süreçten geçiyor. Bu dönemde belediyelerin sıkıntıda olduğunu biliyoruz. Genel panorama belediyeniz açısından nedir?

2009 yılı ülke açısından da sıkıntılı geçti. Ekonomik sıkıntılar, gördüğümüz kadarıyla esnafımızı çok derinden etkilerken, etkileşim sürecinde tüm sektörler olduğu gibi belediyeler de nasibini aldı. Biz, belediyecilikte artık, bir hayli özgüvenimizle, Kastamonu halkının verdiği güven ve destekle pek de bütçeye dayalı olmadan bir çok işi gerçekleştirdik. Bizim projelerimizin temelinde Kastamonu halkının bize vereceği güven ve desteğinin olduğunu ifade etmek isterim. Biz genelde projelerimizi belediye bütçesine dayalı olarak düşünmek zorundayız, ama, öncelikli olarak Kastamonuluların bize güvendiğini bildiğimiz için, gerek yap-işlet-devret, gerek kat karşılığı gibi belediye bütçesine yansımayan projeleri tercih ediyoruz. İçinde oturduğumuz bu belediye binası dahil olmak üzere bir çok projeyi bu şekilde gerçekleştirdik. Ya projenin içindeki işyerlerinin satışıyla gerçekleşen gelirle, terminal binası gibi, şu an içinde bulunduğumuz belediye binası gibi kat karşılığı gibi projelere yöneliyoruz. 2010 yılı 2009’a nazaran nefes alabileceğimiz, belediyelere de nefes aldıracak uygulamalara şahit oluruz da, biz de hedeflediğimiz projeleri bir bir hayata geçirebiliriz diye ümit ediyoruz. Şunu söyleyebiliriz ki, rutin işlerimizin dışında yapmayı düşündüğümüz projelerin de her ne kadar paramız yoksa da, ekonomik sıkıntı her şeyi etkilese de yapmaya devam ediyoruz. Bu anlamda 2010 yılında yapmayı düşündüğümüz projelerimizi gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz.

Kastamonu tarihtir

Kastamonu tarihiyle, kültürüyle, en son Cumhuriyet döneminde, Cumhuriyet dönemi öncesinde Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği fedakarlıklarla ülkemizin gözbebeği illerinin başında gelir. Kurtuluş Savaşı’nda en çok şehit veren illerin başında gelen Kastamonu’da, kadınıyla erkeğiyle çoluk çocuğuyla çok büyük fedakarlıklara imza atılmıştır. Kastamonu denilince sadece Şerife Bacı’lar la, Halime Çavuşlarla gösterilen fedakarlıklar yanında, tarihi, kültürü, mutfağıyla gelenlerin hayranlıkla izleyip misafir olabileceği bir yerdir.

 

Haber: Ertuğrul Köse

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.