enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonulular Demokrasi Nöbeti İçin Yarın Akşam Saraçhane’de Buluşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun yargılandığı YSK üyelerine hakaret davasında siyasi yasak ve hapis cezası çıkınca başlatılan “Demokrasi Nöbeti” ni Kastamonulular tutacak.

Kastamonulular Demokrasi Nöbeti İçin Yarın Akşam Saraçhane’de Buluşuyor
9 Ocak 2023 19:32 | Son Güncellenme: 9 Ocak 2023 21:09
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasağın ardından Saraçhane’de hemşehri dernekler tarafından ‘demokrasi nöbetine”başlanmıştı. Tahmini 30 gün boyunca sürecek ve her akşam saat 19:00’da başlayan ve saat 22:00’de biten nöbeti bu kez İstanbul’da yaşayan Kastamonulular tutacak.

Demokrasi nöbetine; Kastamonulu hemşehrilerimiz olan İBB Başkan Danışmanı Ümit Öztürk, İBB Meclis Üyesi Emel Tığlı ve İstanbul’da, Kastamonuluların önde gelen isimlerinden olan ve geçtiğimiz seçimde milletvekili adayı olan Muhittin Tığlı,Bahçelievler Belediye Başkan adayı Eczacı Mehmet Ali Özkan ve İstanbul’da bulunan Kastamonulu STK’lar, İBB ve CHP’de görev yapan hemşehrilerimizinde katılması bekleniyor.

10 Ocak Salı akşamı saat 19:00’da Saraçhanedeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde toplanacak Kastamonulular Başkan Ekrem İmamoğlu’na destek verecekler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun, YSK üyelerine ‘ahmak’ dediği gerekçesiyle yargılandığı davada karar çıkmış ve Mahkeme, İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına hükmetmişti. , Bu nedenle de Siyaset yasağı süreci başlamıştı. TCK’nin 53’üncü maddesinden de ceza alan İmamoğlu için ‘siyasi yasak’ süreci başlatılmış oldu.

İSTİNAF VE YARGITAY YOLU AÇIK

Kararda istinaf ve Yargıtay yolu açık. Ceza istinafta kesinleşirse Yargıtay’da temyiz hakkı da kullanılabilecek. Ceza üç yıldan az olduğu için İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu hapse girmeyecek ama Yargıtay cezayı onarsa bir günlüğüne cezaevine girip çıkacak, belediye başkanlığı ve CHP üyeliği düşecek, hiçbir seçimde aday olamayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.