enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’da Yeni Vali Meftun Dallı Göreve Başladı (Hayırlı Olsun)

3 Yıldır Kastamonu Valiliği yapan Avni Çakır’ın Muş Valiliğine atanmasıyla boşalan Kastamonu Valiliğine, Kocaeli Derince Kaymakamı Meftun Dallı Vali olarak atanmıştı. Yeni Valimiz göreve resmen başladı.

Kastamonu’da Yeni Vali Meftun Dallı Göreve Başladı (Hayırlı Olsun)
19 Ağustos 2023 10:43 | Son Güncellenme: 19 Ağustos 2023 10:59
A+
A-

YENİ VALİMİZ HAYIRLI OLSUN

  Kastamonu ilimize yeni atanan Vali Meftun Dallı, Kastamonu Valilik önünde düzenlenen karşılama töreni ile görevine resmen başladı. Hayırlı olsun.

Kastamonu ilimize son yıllarda VALİ olarak gelen VALİ sadece Erdoğan Baktaş bey olmuştu, diğer tüm Valilerimiz Kaymakamlıktan atanarak geldi. Yani Kastamonu ilimiz Valiliğin ilk basamağı olmuş oluyor. Tabi bunun dezavantajları da oluyor. Kaymakamlık ve Devlet tecrübeleri olsa da bir ili yönetmede, koordinasyon sağlamada ve nüfus olarak olmasa da coğrafi olarak çok büyük bir ili yönetmeyi öğrenmek zaman alıyordur. Yeni Valimiz Meftun Dallı beyde, Derince Kaymakamı olarak görev yapıyordu, Vali olarak ilimize atanmış oldu. Çok genç olmaması avantaj sayılabilir, çünkü daha tecrübeli olduğu belli. Zaten hemşehrimiz de sayılır, çünkü Sinop Boyabatlı…

Tabi böylesi tüm atamalarda içerideki kadrolar atanan kişi üzerinde etkili olurlar. Hatta olmaya da çalışırlar. Çünkü orada dura dura iyice tecrübelenmişlerdir. Halk dilinde başka bir ifade de kullanılırlar ama ben bu ifadeyi kullanmayayım.

Yıllar önce Milli Gazete Kastamonu ilavesi için dönemin Valisi rahmetli Mustafa Kara bey ile görüşmek istedik. Sonuçta Kastamonu ile ilgili bir çalışma, Vali beyden de, Belediye Başkanından da görüş almak ve röportaj yapmak gerekiyor. Valiliğe gidiyorum, Özel Kalemi ile görüşüyorum, durumu izah ediyorum, gayet olumlu karşılıyor ama hiç bir sonuç alamıyorum. Bu durum 3-5 kez tekrarlandı. Özel Kalem olur neden olmasın tarzından ifadeler kullanıyor ama bir türlü olmuyordu. Daha sonra bu durumu tanıdığım bir iki kişiyle paylaştım. Hatta bir isimde Valilikte başka bir görevi ifa ediyordu. İki isimde ağız birliği etmişcesine “Ya sen daha çok gidip gelirsin, o özel kalem Y… tekidir. Yüzüne güler ama hayatta Vali beye söylemez” demişlerdi. Şaşırıp kalmıştım. Gerçektende daha sonra dolaylı yoldan öğrendik ki Vali beye konu hiç intikal etmemiş bile… Bu benim durum belki basit bir durum. Ulusal bir gazete görüşme talebinde bulunuyor ama olsa da olur olmasa da. Ya daha önemli konularda aynı tavır içinde olması demek Vali beyin çok konularda işini eksik yapmasını ve iletişim kuramamasını sağlar. Onun için Vali ve bu şekilde atanan bürokratlar çok uyanık olmak zorundalar. Yoksa haberleri bile olmadan belkide Gastamonu küfürünü yiyorlar. Bizim emmi dayılar affetmez sonuçta.

Tabi Kaymakamlıktan gelen bir isimde bu konularda çok tecrübesiz ve araştırma, soruşturma yapmadan tüm işini orada bulunan ekiplere göre yaparsa “Az Gider Uz Gider Birde Bakar Bir Arpa Boyu Yol Gider” ve tayini çıkmış olur. Onun için başta yeni Valimiz, Kaymakamalar ve tüm yeni göreve başlayacak Devleti temsil makamındakiler mutlaka ama mutlaka uyanık olmak ve inisiyatif almak zorundalar.

Eski Valimiz Avni Çakır, Zor bir dönemde görev yaptı. Uzun bir süre Pandemi dönemi, Bozkurt ve bazı ilçelerimizdeki sel felaketleri, yangınlar derken kolay bir dönem olmadı elbette. Ancak buna rağmen ben gözlemlediğim kadarıyla vasatın üstünde görev ifa etmiş oldu.

Vali Avni Çakır Hanönü’de

Ben sayın Avni Çakır’a 10 üzerinden 7 veririm. Tabi içerideki sıkıntıları tam bilmemekle ve çok duymamakla birlikte. Pandemi sonrası bir ara kaymakamlarla birlikte harika işler yaptıklarını gözlemlemiş hatta bunu da yazmıştım. O dönem yazdığım yazıyı okumak için linke tıklayınız…”Hayalim Farklı Bir Kaymakam Olmaktı” ( Kastamonu İlçe Kaymakamları Beni İmrendiriyor)   Özellikle ev, köy, vatandaş ziyaretleri sanki siyasetçilerin seçim dönemini andırmışlardı. Büyük bir boşluğu dolduruyorlardı. İnanın o dönem milletvekilleri ve belediye başkanları bile halkla içe içe Vali bey ve kaymakamlar kadar olamıyorlardı. Ama son iki yılda ise o tempo bayağı aşağılara düşmüş oldu nedendir bilemiyorum.

 

Sayın Vali Meftun Dallı bey; İnşallah inisiyatif alır ve ilimize çok büyük hizmetler yapar. İnşallah protokol Valisi ve sıradan biri olmaz. İnşallah hareketli ve halkın taleplerini, sıkıntıları çözen, istişareler eden, sadece çevresindekilere göre hareket etmeyen çok hareketli bir VALİ olur. Siyasi partiler, milletvekilleri ve belediye başkanları ile uyumlu çalışabilen ve de anlaşabilen, Kastamonumuzun Tarım Kenti olması ve Sanayileşmesi için var gücüyle mücadele eder. İnşallah başarıyla uzun sürelerde ilimizde görev yapar.

Son yıllarda Valilerimizin görev süreleri çok kısa olduğunda “HOŞGELDİNİZ” faslı bitmeden tayini çıkıp giden Valilerimiz oldu. Burada da istikrar şart.

Ve inşallah tüm ilçe kaymakamlarıyla uyumlu bir şekilde çalışma ve koordine etme başarısı gösterek halkın gönlünde yer eder. Bence Sinop Boyabatlı olması avantaj sağlar. İnsanlarımızı daha iyi tanır, daha iyi anlar ve ona göre de hareket eder diye ümit ediyoruz.

Bu vesile ile Kastamonu Haber ekibi olarak sayın Valimiz Meftun Dallı beye başarılar diliyoruz. Mevlamız yar ve yardımcısı olsun.

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.