enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’da Memur alımı İçin başvurular başladı!

Kastamonu dahil olmak üzere birçok ilde, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından 2 farklı ünvanda kamu memuru alımı başladı. Bu alımlar, orman muhafaza memurları ve orman mühendisleri için gerçekleştirilecek. İşte detaylar.

Kastamonu’da Memur alımı İçin başvurular başladı!
30 Nisan 2024 15:28 | Son Güncellenme: 8 Mayıs 2024 16:14
A+
A-

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Orman Mühendisi ve Orman Muhafaza Memuru pozisyonları için kamu memuru alımları başladı. Toplamda 20 Orman Mühendisi ve 26 Orman Muhafaza Memuru alımı yapılacak. İş başvurusu yapmak isteyen adayların belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bunlar arasında, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda belirtilen şartlara uygun olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği bulunmamak, ve 2022 KPSS sınavından Orman Mühendisi için en az 70 puan, Orman Muhafaza Memuru için en az 65 puan almış olmak yer alıyor.

Orman Mühendisi alımları için Balıkesir, Bolu, Elazığ, Hatay, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kırklareli, Malatya, Sinop ve Zonguldak illerinde toplam 20 kadro bulunmaktadır. Orman Muhafaza Memuru alımları ise Bolu, Hatay, Kahramanmaraş, Kastamonu ve Zonguldak illerinde gerçekleştirilecek olup, toplamda 26 kadro mevcuttur.

Kastamonu'da Memur Alımı İçin Başvurular Başladı!

Orman Muhafaza Memuru alımlarında adayların ön lisans düzeyinde Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı alanlarında mezun olmaları gerekmektedir. Orman Mühendisi alımları için ise lisans düzeyinde Orman Mühendisliği mezunu olmak gerekmektedir.

Başvuru süreci 29 Nisan 2024 ile 9 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olup, adaylar e-Devlet internet adresinden başvurularını yapabileceklerdir.

OGM memur alımı kılavuzu için tıklayın.

Kaynak: Taşköprü Postası

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.